Ανεβάζει στροφές η ΝΔ

Σε δύο μέτωπα κινείται η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αναμένοντας φυσικά την συμφωνία που θα κλείσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Από την μία με εντολή του Αντώνη Σαμαρά ανεβάζει στροφές σε ότι αφορά την αντιπολιτευτική τακτική σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την μέτρια παρουσία στη Βουλή και από την άλλη με παρεμβάσεις ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάτω από το βάρος των πολύ άσχημων δημοσκοπήσεων επιχειρεί να κλείσει το εσωκομματικό μέτωπο.
Πολλά στελέχη της ΝΔ γκρινιάζουν για την εικόνα του κόμματος εντός Βουλής και μάλιστα τονίζουν ότι τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ καταφέρνουν να κλέβουν την παράσταση. Έτσι με αφορμή τα νομοσχέδια για τον Αθλητισμό, την Παιδεία, αλλά και αυτό του υπουργείου της Διοικητικής Μεταρρύθμισης η εντολή που έχει δοθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να πιέσει μέχρι εσχάτων την κυβέρνηση.
Τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ έχουν αποφασίσει να δώσουν ισχυρό παρών στη Βουλή, τα οποία έχουν αποστασιοποιηθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από τη σημερινή ηγεσία ή ακόμη στηρίζουν μέχρι σήμερα, μην κρύβοντας όμως τις φιλοδοξίες τους για την επόμενη μέρα της παράταξης. Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Βασίλης Κικίλιας και άλλοι κορυφαίοι βουλευτές της ΝΔ έχουν δώσει ήδη το στίγμα τους με παρεμβάσεις τους στο κοινοβουλευτικό πεδίο, αντιπαρατιθέμενοι με την συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Τα στελέχη αυτά πάντως, αν και βρίσκονται τα περισσότερα σε ανοικτή γραμμή μεταξύ τους, έχουν αποφασίσει να περιμένουν πρώτα την κατάληξη της διαπραγμάτευσης και τον Ιούνιο και στη συνέχεια να προχωρήσουν στις πρωτοβουλίες που έχουν σχεδιάσει.
Περιοδεία
Στο μεταξύ σε τριήμερη περιοδεία μετατράπηκε τελικά η διπλή άνοδος στον Βορρά του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ επρόκειτο να ανεβεί στην Χαλκιδική, για να μιλήσει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, και στη συνέχεια να επανέλθει το Σάββατο το πρωί, προκειμένου να πάρει μέρος στην προσυνδιάσκεψη του κόμματος, που θα γίνει στην Ξάνθη. Τελικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκίνησε τριήμερη περιοδεία στον Βορρά, και πιο συγκεκριμένα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Έτσι συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων στην επένδυση Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Στην συνέχεια ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί το νομό Σερρών.
Ο κ. Σαμαράς θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τοπικών επιμελητηρίων, τους πρυτάνεις του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τον πρόεδρο του ΑΤΕΙΘ, στη συνέχεια θα συναντηθεί με τους υποψήφιους βουλευτές των τελευταίων εκλογών, ενώ θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Διοικούσας της ΝΔ, που θα γίνει την Παρασκευή το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος. Έπειτα, θα αναχωρήσει για την Ξάνθη, όπου το Σάββατο το πρωί θα μιλήσει στη δεύτερη προσυνδιάσκεψη του κόμματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα