«Προαναγγελία ξαφνικού θανάτου και όχι φιλική συμβουλή»

Χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στα όσα διεμήνυσε το ΔΝΤ «κούρεμα του χρέους ή νέα μέτρα» είπε: «Ελπίζω να μην εκλάβει κανείς αυτό ως φιλική συμβουλή του ΔΝΤ. Είναι προαναγγελία ξαφνικού θανάτου, είναι ωμή απειλή ξαφνικού θανάτου και επανάληψη της χρεοκοπίας της Αργεντινής». Ο κ. Βενιζέλος για μια ακόμη φορά κάλεσε την κυβέρνηση να προσχωρήσει στην πολιτική του κόμματος του, λέγοντας ότι δυο τινά υπάρχουν είτε να ζητήσει η κυβέρνηση συγνώμη από το λαό, είτε να καταστραφεί η χώρα. «Το θέμα δεν είναι να δικαιωθούμε εμείς αλλά να μην καταστραφεί η χώρα», προσέθεσε.

Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση με το να λέει ότι δεν είναι βιώσιμο, ουσιαστικά κάνει τρία πράγματα: α. Απαγορεύει στο ΔΝΤ να καταβάλει τις δόσεις στη χώρα, β. Μπλοκάρει την ΕΚΤ από το να συνεχίσει τη χρηματοδότηση των τραπεζών και γ. μας απομακρύνει από την έξοδο στις αγορές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα