Ο Ολι Ρεν υπέρμαχος της παρουσίας της τρόικας στην Ευρώπη

Τη συνδυαστική γνώμη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ χρειάζεται η Ευρώπη προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, σύμφωνα με τον Ολι Ρεν ο οποίος υπερασπίστηκε την ανάγκη ύπαρξης της τρόικας.

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τόνισε ότι «η τρόικα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των κρατών – μελών της ευρωζώνης το 2010, ως βασικό στοιχείο της απάντησής μας στην κρίση που αντιμετώπιζε η Ελλάδα».

«Καμία από αυτές τις καταστάσεις δεν είναι εύκολη», υπογράμμισε ο κ. Ρεν, αναφερόμενος στα προγράμματα που ακολουθούν Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρος, προσθέτοντας ότι «για αυτό όμως, είναι ακόμη πιο σημαντικό ότι μπορούμε να αντλούμε τη συνδυαστική και συμπληρωματική γνώση αυτών των τριών θεσμών».

Τα κλιμάκια από τους τρεις οργανισμούς συνεργάζονται καλά, «συχνά υπό τις πιο απαιτητικές συνθήκες», επισημαίνει ο Φιλανδός αξιωματούχος, σημειώνοντας πάντως ότι «θα πρέπει σίγουρα να εξετάσουμε τρόπους ώστε να βελτιώσουμε τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης, όπως και τους μηχανισμούς αντιμετώπισης της κρίσης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα