Γλύτωσε από το εγκεφαλικό και τη… θλίψη!

Πριν από 11 χρόνια, το 2004, ο 68 ετών σήμερα Malcolm Myatt από την πόλη Cannock, που βρίσκεται στη βρετανική κομητεία του Staffordshire υπέστη ένα βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Χρειάστηκαν 19 εβδομάδες νοσηλείας στο νοσοκομείο και αρκετή τύχη, γιατί όπως χαρακτηριστικά ομολογεί ο ίδιος «οι γιατροί δεν ήξεραν αν θα βγάλω τη νύκτα… Πλέον λέω “ευχαριστώ” κάθε μέρα που ξυπνάω!».

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι ο Malcolm Myatt έχει ένα επιπλέον λόγο να μακαρίζει την τύχη του: το γεγονός ότι εκτός από το εγκεφαλικό γλύτωσε και από τη θλίψη!

Την περίεργη ιστορία του περιγράφει ο ίδιος ο Myatt, λέγοντας ότι την ημέρα πριν από το εγκεφαλικό επεισόδιο οδηγούσες πολλές ώρες. «Αργότερα, κατέβηκα τα σκαλιά να φτιάξω κάτι για να φάω και όπως ανέβαινα έπαθα το επεισόδιο» εξηγεί. Όπως προαναφέρθηκε ο άτυχος άνδρας πέρασε 19 εβδομάδες στο νοσοκομείο και το μόνο εμφανές «κουσούρι» που ένιωθε ο Malcolm παίρνοντας το εξιτήριο ήταν ένας μικρός πονοκέφαλο στην αριστερή πλευρά.

Ωστόσο πολύ σύντομα ο 68χρονος Βρετανός –μαζί με τη σύζυγό του Kath– παρατήρησε ότι ήταν απίστευτα αισιόδοξος. Κι αυτό όπως αποδείχτηκε δεν ήταν ένα παροδικό αλλά μόνιμο «σύμπτωμα», με συνέπεια έκτοτε ο Malcolm δεν είναι ποτέ άκεφος. Πώς έγινε αυτό; Η ιατρική εξήγηση είναι ότι η ασθένεια χτύπησε το μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου του 68χρονου που ελέγχει τα συναισθήματά του.

«Δεν έχω ποτέ κατάθλιψη. Φυσικά θα προτιμούσα να είμαι όλη την ώρα ευτυχισμένος παρά το αντίστροφο. Πρέπει να υπάρχει ένα μέρος του εγκεφάλου που θυμάται τα αστεία. Μου αρέσει να τα αναφέρω. Πάντα είμαι χαρούμενος, αλλά πλέον θέλω και άλλοι άνθρωποι να νιώθουν όπως εγώ» λέει ο συνταξιούχος φορτηγατζής.

Από την πλευρά της, η σύζυγος του Malcolm δηλώνει χαρούμενη από την εξέλιξη, αλλά ταυτόχρονα περιγράφει και κάποιες αστείες και συνάμα «άβολες» κοινωνικά στιγμές που προκαλεί το… καλό που «βρήκε» τον άντρα της:
«Είναι αρκετά παιδαριώδης και είναι μεταδοτικό. Όταν ο Malcolm ξεκινά να γελά, τότε όλοι στην αίθουσα ξεσπούν σε γέλια. Επιπλέον, έχει επηρεαστεί η βραχυπρόθεσμη μνήμη του. Μπορεί να θυμηθεί πράγματα που έκανε πριν από 20 χρόνια, αλλά δεν μπορεί να θυμηθεί την τελευταία εβδομάδα.
»Ο Malcolm λέει ακριβώς αυτό που σκέφτεται, ανεξαρτήτως αν μερικές φορές δεν καταλαβαίνει ότι είναι αγενής. Αν κάποιος έχει έναν άσχημο σκύλο, απλά θα του το πει. Το χειρότερο είναι όταν πάμε σε μια κηδεία. Εξακολουθεί να χαμογελά και να λέει αστεία, ενώ όλοι είναι τελείως μελαγχολικοί.
»Οι γιατροί μου είπαν ότι δεν θα έπρεπε να απολογούμαι γι’ αυτόν, αλλά μερικές φορές χρειάζεται να εξηγώ την κατάστασή του…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα