“Επιδιώκουμε να βρεθεί λύση μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης”

Στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαίους εταίρους αναφέρθηκε ο Αλέκος Καλύβης. Ο  υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά fm επανήλθε στο δίλημμα πληρωμής δόσεων στους δανειστές ή πληρωμής μισθών και συντάξεων.

Όπως δήλωσε «αν βρεθούμε όμως σε μια κατάσταση όπου δεν θα υπάρχει δυνατότητα αναχρηματοδότησης του χρέους, αν βρεθεί σε μια κατάσταση που θα πρέπει να προτιμήσεις να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις αυτό θα κάνουμε, είναι σαφές».

«Αυτό πρέπει να το μετρήσουν όλοι γιατί φαντάζομαι ότι δεν θα υπάρξει μια τέτοια στάση απέναντι στην χώρα μας από την πλευρά της Ευρώπης για ένα τόσο μικρό χρηματικό μέγεθος που αν δεν το κάνει σημαίνει ότι υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες και προφανώς θα υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση» συμπλήρωσε το στέλεχος του κυβερνώνοντος κόμματος.

Στις δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Καλύβης εξήγησε ότι σε περίπτωση αδιξόδου «δεν είναι μόνο για τη χώρα είναι και για τους άλλους οι οποίοι έχουν δανείσει και δεν μπορεί μονόπλευρα να το αντιμετωπίζουμε».

Παράλληλα παραδέχθηκε ότι ορισμένες από τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονταν και στο mail Χαρδούβελη όπως, για παράδειγμα, η ανεξαρτησία της φορολογικής αρχής «αλλά ο χαρακτήρας των προτάσεων είναι εντελώς διαφορετικός».

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν μια πιθανή έξοδος από το ευρώ θα ήταν διαχειρήσιμο σενάριο για τη χώρα, ο κ. Καλύβης απάντησε ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η λύση την οποία επιδιώκουμε θέλουμε να βρεθεί μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης προφανώς με σημαντικές αλλαγές και στην αρχιτεκτονική της ίδιας  της ευρωζώνης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα