Κλειστό το κέντρο, λόγω των κινητοποιήσεων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Σε εξέλιξη είναι οι κινητοποιήσεις ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας κατά του πολυνομοσχεδίου, που συζητείται στη Βουλή. Στο Σύνταγμα έφθασε η πορεία του ΠΑΜΕ, το οποίο διοργάνωσε νωρίτερα συγκέντρωση στην Ομόνοια. ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ έχουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου και κατέληξε νωρίτερα πορεία, την οποία πραγματοποίησαν δημοτικοί αστυνομικοί.

Για «πολυνομοσχέδιο έκτρωμα» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του κατά την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, και κάλεσε το λαό «να πάρει ο ίδιος τις τύχες στα χέρια του».  «Εκτός από τις μαζικές απολύσεις, τη φοροληστεία, τις περικοπές στον ΕΟΠΥΥ», ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε «τη μεθόδευση που γίνεται για γενίκευση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, με μείωση του κατώτερου μισθού, του μισθού πείνας δηλαδή, σε κάτω από 500 ευρώ».

Λόγω των κινητοποιήσεων είναι κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα. Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., εξαιτίας των συγκεντρώσεων παραμένουν κλειστοί από τις 09:30 οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο». Στις 19:00 ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ διοργανώνουν και δεύτερο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με την εθελοντική συμμετοχή καλλιτεχνών που θα δώσουν συναυλίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα