Η έκπληξη με την Όλγα

Δίχως απώλειες ξεπέρασε και αυτή την εσωκομματική διαδικασία ο Αντώνης Σαμαράς. Ο λόγος για τις εκλογές στην Κ.Ο., η οποία ανέδειξε τα τέσσερα στελέχη που θα συμμετάσχουν στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως και την εκλογή τομεαρχών και συντονιστών.
Μετά και τη νέα επιτυχία της ηγετικής ομάδας, από την Συγγρού το μήνυμα που εστάλη είναι «και τώρα σκληρή και εφ’ όλης της ύλης αντιπολίτευση». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος από τη διαδικασία που υπήρξε, καθώς πέτυχε, όπως λέει και ο ίδιος σε συνομιλητές του, την καλύτερη δυνατή σύνθεση για τα νέα όργανα που θα σηκώσουν και το αντιπολιτευτικό βάρος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την καθ’ όλα κρίσιμη συγκυρία.
Ο Αντ. Σαμαράς θεωρεί ότι με αυτή τη διαδικασία τελειώνει η εσωστρέφεια, αν και η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, αλλά και άλλοι βουλευτές θεωρούν ότι αντίθετα όλα θα αρχίσουν και θα προκύψουν ευρύτερες εξελίξεις, μόλις ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τη διαπραγμάτευση κυβέρνησης και πιστωτών. Μάλιστα, η Ντ. Μπακογιάννη και ο Ευρ. Στυλιανίδης μαζί με τους Κώστα Τζαβάρα και Γιώργο Βλάχο απείχαν από την εσωκομματική διαδικασία, εν αντιθέσει με τον Ν. Δένδια που όμως ήταν παρών στην διαδικασία.
Απών από την διαδικασία στην ΚΟ ήταν και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μια απουσία η οποία, όμως, θεωρείται για την ηγετική ομάδα δικαιολογημένη, αφού υπήρξε και επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά, αν και ορισμένοι έσπευσαν να δώσουν πολιτική διάσταση στο γεγονός.
Χωρίς κάλπες
Η ανάδειξη των αιρετών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, των συντονιστών και των τομεαρχών, πλην του τομέα της Άμυνας, έγινε δια βοής, αφού δεν υπήρχαν δεύτερες υποψηφιότητες. Στον τομέα άμυνας ήταν υποψήφιοι ο Στέφανος Γκίκας και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, με τον δεύτερο να επιλέγεται ως τομεάρχης Άμυνας.
Οι τέσσερις βουλευτές που επελέγησαν από τον Σαμαρά είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μάκης Βορίδης, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο Θανάσης Μπούρας. Στο παρασκήνιο της επιλογής των τεσσάρων αιρετών είχε ενδιαφέρον η επικοινωνία του προέδρου της ΝΔ με την Ολ. Κεφαλογιάννη που αποφάσισε τελικά να συμμετάσχει και αποτελεί το τρίτο πρόσωπο που συμμετείχε στο περίφημο «δείπνο των 14», μετά τους Κυριάκο Μητσοτάκη (πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο) και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος) που δέχθηκε να στηρίξει τη σημερινή ηγεσία σε αυτή τη φάση, χωρίς όμως να δεσμεύονται και τίποτα για το μέλλον. Αντίθετα, ο Βασίλης Κικίλιας, αν και υπήρχε επιθυμία από την ηγεσία να συμμετάσχει στο Πολιτικό Συμβούλιο προτίμησε να μην εμπλακεί.
Στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο, θα συμμετέχουν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Πλακιωτάκης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης, ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και προγράμματος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης, ένας σύμβουλος του κ. Σαμαρά (θα εναλλάσσεται ανάλογα το θέμα, αλλά κυρίως θα παρίσταται ο Χρύσανθος Λαζαρίδης) και τα τέσσερα μέλη της ΚΟ του κόμματος, δηλαδή η Ολ.Κεφαλογιάννη, ο Μ. Βορίδης, ο Θ. Μπούρας και ο Γερ.Γιακουμάτος.
Το σχήμα
Στο νέο σχήμα θα συμμετέχουν ως συντονιστές οι εξής:
• Χρήστος Σταϊκούρας (Οικονομικών) που θα έχει τομεάρχες, την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (δημοσιονομικά) και τον Απόστολο Βεζυρόπουλο (φορολογικά).
• Κώστας Τασούλας (Εξωτερικών και Άμυνας) με τομεάρχη Εξωτερικών τον Γιώργο Κουμουτσάκο και Άμυνας τον Γιάννη Κεφαλογιάννη.
• Νίκος Παναγιωτόπουλος (Εργασίας) τομεάρχη Υγείας τον Χρήστο Κέλλα και Βασίλη Οικονόμου (τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας).
• Σίμος Κεδίκογλου (Δημόσιας Διοίκησης) με τομεάρχη Δικαιοσύνης τον Χαράλαμπο Αθανασίου, τομεάρχη Εσωτερικών Γιώργο Γεωργαντά, τον Δημήτρη Κυριαζίδη (Δημόσιας Τάξης), τη Νίκη Κεραμέως (Τομέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) και τον Αναστάσιο Δημοσχάκη (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης).
• Σοφία Βούλτεψη (Μορφωτικών Υποθέσεων) με τομεάρχες, τους Θεόδωρο Φορτσάκη (Παιδείας και Θρησκευμάτων), Κώστα Κουκοδήμο (Αθλητισμού), Τιμολέων Κοψαχείλης (Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας) και την Έλενα Ράπτη (Πολιτισμού).
• Σταύρος Καλαφάτης (Παραγωγής και Εμπορίου) με τομεάρχες τους Λευτέρη Αυγενάκη (Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων), Φωτεινή Αραμπατζή (Αγροτικού), Νότη Μηταράκη (Ναυτιλίας και Αιγαίου),Κώστα Σκρέκα (Ανάπτυξης), Μάνο Κόνσολα (Τομέα Τουρισμού) και Ευάγγελο Μπασιάκο (Τομέα Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα