Αποδεικνύεται ο… διωγμός στον ΟΦΗ!

Η «βόμβα» που έσκασε στον Παναθηναϊκό με την περίπτωση του Έκι Γκονζάλες και του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ που επιδικάστηκαν στον Αργεντινό ποδοσφαιριστή, φανέρωσε με απτά στοιχεία πλέον, τον διωγμό στον οποίο υπόκειται ο ΟΦΗ από τις αρμόδιες αρχές.

Με αφορμή την περίπτωση των «πράσινων» και την οικονομική τους αντιδικία με τον άλλοτε ποδοσφαιριστή τους, αποδεικνύεται η κατ’ εξαίρεση αλλαγή της διαδικασίας στην περίπτωση της έκδοσης δελτίων που ζήτησε η ΠΑΕ ΟΦΗ πριν λίγες μέρες. Μία εξαίρεση που προκαλεί δεκάδες ερωτηματικά, καθώς ο σύλλογος της Κρήτης ζήτησε να τηρηθεί η πάγια διαδικασία, όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Μία διαδικασία, την οποία ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας διαιτητικής επιτροπής, Βασίλης Ανδρόνικος, αρνήθηκε να ακολουθήσει, αλλάζοντας κατ’ εξαίρεση το τυπικό και ζητώντας από την ΠΑΕ ΟΦΗ τη βεβαίωση σύμβασης μεταξύ των παικτών και της ομάδας!

Ο Παναθηναϊκός, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της Super League, εξασφάλισαν την άδεια να πραγματοποιήσουν μεταγραφές ακολουθώντας την πάγια διαδικασία, η οποία δεν είναι άλλη από την κατάθεση μίας απλής βεβαίωσης των ιδίων (υπεύθυνης δήλωσης), ότι δεν έχουν οικονομικές εκκρεμότητες προς ποδοσφαιριστές και προπονητές. Με τη «βόμβα» Γκονζάλες, αποδείχθηκε πως ο Παναθηναϊκός είχε οικονομικές εκκρεμότητες, τις οποίες κοινοποίησε η FIFA στην ΕΠΟ και πλέον οι «πράσινοι» καλούνται να ρυθμίσουν.

Πρόκειται για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο Παναθηναϊκός και οι άλλες ομάδες της Super League – δεν αφορά τους «πράσινους» το θέμα – εξασφάλισαν την άδεια για μεταγραφές, καταθέτοντας τη δική τους βεβαίωση ότι δεν έχουν εκκρεμότητες, ενώ ο ΟΦΗ, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, δεν πήρε άδεια, καθώς του ζητήθηκε σύμβαση υπογεγραμμένη και από τους ποδοσφαιριστές.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής. Θα ακυρωθούν τα δελτία των παικτών που απέκτησε με μεταγραφή ο Παναθηναϊκός, ο οποίος, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες, εξασφάλισε δικαίωμα με μία απλή υπεύθυνη δήλωση, ή όχι; Οι ευθύνες είναι σοβαρές για τη διαφορετική αντιμετώπιση των ομάδων, καθώς παραβιάζουν την αρχή της ισονομίας στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για ευθύνες που βαραίνουν τόσο την ΕΠΟ, όσο και τις αρμόδιες επιτροπές και τα μέλη τους, οι οποίες αντιμετώπισαν με άλλα μέτρα και σταθμά την περίπτωση του ΟΦΗ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα