Βολές με το γάντι για τις 100 δόσεις

Υπό άλλες συνθήκες μπορεί να ήταν λιγότερο κομψός στις εκφράσεις του και να έλεγε ότι οι ρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις 100 δόσεις είναι μία πρακτική που επιβραβεύει τη νοοτροπία των μπαταχτσήδων.

Ωστόσο και λόγω θέση και λόγω συγκυρίας ο πρόεδρος του Euroworking Group Τόμας Βίζερ επέλεξε να εκφράσει με το… γάντι τις ενστάσεις για τη συγκεκριμένη ρύθμιση και να τη χαρακτηρίσει απλώς «ατυχή επιλογή».

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Βίζερ συνδέει, εξάλλου, την ρύθμιση και με το πρόβλημα ρευστότητας λέγοντας πως «και τούτο διότι οι πολιτικές που διασφαλίζουν πρωτογενές πλεόνασμα διασφαλίζουν επίσης ρευστότητα για την κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, περιορίζεται και η ανάγκη για εξωτερική χρηματοδότηση».

Τέλος ο πρόεδρος του Euroworking Group απαντώντας σε ερώτηση εάν θα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι στην περίπτωση που δεν υπήρχε συμφωνία στο Eurogroup ή ακόμη και εάν υπήρχε σενάριο Grexit αναφέρει μεταξύ άλλων «εκτιμώ ότι η κοινή γνώμη υποτίμησε αυτήν την κοινή επιθυμία για συνεργασία και εμπιστοσύνη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα