Στοχοποιούν τον Βαρουφάκη

Ανακουφισμένοι δείχνουν από την Παρασκευή το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του. Η περιβόητη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε τίποτα επί της ουσίας από τα όσα είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Σαμαρά και η μόνη αλλαγή ήταν ο λεκτικός εντυπωσιασμός.
Έτσι, όπως λένε στη Συγγρού, το μνημόνιο έγινε συμφωνία, η τρόικα θεσμοί και η κωλοτούμπα της κυβέρνησης μετατράπηκε σε έντιμη συμφωνία προς όφελος όλων. Φυσικά, για όλα αυτά ο πρόεδρος της Ν.Δ. και οι συνεργάτες του απέκτησαν σημαντικά όπλα στο εσωκομματικό παιχνίδι. Έτσι, η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση θα είναι πλέον σε δύο πυλώνες, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο έναντι των εσωκομματικών της αντιπάλων.
Αφενός αναμένει, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Eurogroup, να επιστρέψει «δικαιωμένη» με το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης» ανά χείρας, προφανώς όχι λόγω ρήξης με τους εταίρους δανειστές, αλλά λόγω «κωλοτούμπας» της κυβέρνησης Τσίπρα, έναντι των προεκλογικών της δεσμεύσεων.
Και εδώ έρχεται ο δεύτερος πυλώνας. Σύμφωνα με τη, Συγγρού η συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών θα έχει ένα «θύμα»: τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. Ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του -δηλαδή ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Δημήτρης Σταμάτης- πιστεύουν ότι σύντομα οι «θεσμοί», όπως λένε περιπαικτικά, θα ζητήσουν την κεφαλή επί πίνακι του Έλληνα ΥΠΟΙΚ «με τον σηκωμένο γιακά και το χέρι στην τσέπη».
Η ομοβροντία, λένε, των διεθνών ΜΜΕ κατά του Έλληνα «σταρ» δεν είναι διόλου τυχαία. Κάποιοι στις Βρυξέλλες «στρώνουν έδαφος» για να απαλλαγούν από τον «ενοχλητικό» Βαρουφάκη και δεν αποκλείουν στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου να «φλερτάρουν» με την ιδέα να «θυσιάσουν», ως άλλη Ιφιγένεια, τον Γιάννη Βαρουφάκη με αντάλλαγμα τη συναίνεση των δανειστών σε ζητήματα ζωτικής σημασίας για την Κυβέρνηση, όπως η υλοποίηση μέρους των εξαγγελιών της Θεσσαλονίκης.
Για τους συνεργάτες του κ. Σαμαρά, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ «δεν μπορεί να επιβιώσει» σε ένα «εχθρικό» Eurogroup, έχοντας απέναντί του 18 ομολόγους του, και στο εσωτερικό τον έτερο οικονομολόγο του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Λαπαβίτσα να «πυροβολεί», λέγοντας «σύντροφοι, δεν ήμασταν έτοιμοι γι’ αυτήν τη διαπραγμάτευση».
Επί της ουσίας, με το ακουστικό ανά χείρας, ο Α. Σαμαράς και οι συνεργάτες του αναμένουν τη «σφαγή» Βαρουφάκη παίζοντας άμυνα έναντι των εσωκομματικών τους αντιπάλων, οι οποίοι δεν το ‘χουν σε τίποτε να ξαναρχίσουν τα δείπνα με μενού τον ίδιον τον κ. Σαμαρά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα