Με κάτω τα φτερά… Λεωφόρο

Προβληματισμός, ανησυχία και εκνευρισμός. Αυτά είναι μόνο τρία από τα συναισθήματα που προέκυψαν τόσο εντός, όσο και εκτός Ολυμπιακού μετά τον αγώνα κόντρα στη Ντνίπρο στο Κίεβο.

Με τρομερή… συνέπεια οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν τις προβληματικές εμφανίσεις τους, είτε πρόκειται για Ελλάδα είτε πλέον για Ευρώπη, αφού στο πρώτο μισό επί Μίτσελ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολύ θετική παρουσία στο Champions League. Υπάρχει σοβαρό θέμα καθώς από τη μία στιγμή στην άλλη, όλα μπορούν να τιναχτούν στον αέρα, αφού αλλιώς τα υπολόγιζαν στον Πειραιά κι αλλιώς πάει να τους βγει.

Από το ρόλο του φαβορί που είχαν αποδεχθεί για τους αγώνες κόντρα στη Ντνίπρο, η ομάδα του Βίτορ Περέιρα ηττήθηκε με κάτω τα χέρια 2-0, μην καταφέρνοντας να δημιουργήσει ούτε μία σοβαρή τελική προσπάθεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος το κοντέρ «έγραψε» μόνο 4 τελικές εκ των οποίων οι 2 ήταν εντός εστίας, αλλά καμία δεν ήταν κλασική ευκαιρία.

Τα παράπονα που υπάρχουν είναι πολλά. Ξεκινώντας από τους πρωταγωνιστές, τους παίκτες δηλαδή, ο Ολυμπιακός δείχνει να «πάσχει» σοβαρά στο κέντρο της άμυνάς του με τον Σιόβα να μην πιάνει τα στάνταρ απόδοσης που έχει συνηθίσει και τον Σαντάνα να μην έχει πείσει μέχρι στιγμής. Στη συνέχεια η μόνιμα κακή απόδοση του Ιμπραΐμ Αφελάι φαίνεται ακόμα περισσότερο με προπονητή τον Βίτορ Περέιρα καθώς από τη μία ο Ολλανδός παίζει «βρέξει-χιονίσει» ενώ ο Μίτσελ τον άφηνε αρκετές φορές εκτός και από την άλλη ο Πορτογάλος τεχνικός του έχει αναθέσει πολλές περισσότερες ευθύνες με αποτέλεσμα αυτά που θα περίμενε κανείς από τη μεγαλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού να μην αποδίδουν στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό συμβαίνει όμως και τα άλλα εξτρέμ του Ολυμπιακού. Ο Ματιέ Ντοσεβί είναι φιλότιμος και τρέχει ασταμάτητα, αλλά δεδομένα δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά και ο Τζίμι Ντουρμάζ τώρα δείχνει να ανεβάζει την απόδοσή του, αλλά όχι σε τρομερά επίπεδα.

Ο Μήτρογλου

Τέλος, μια ιδιαίτερη περίπτωση είναι ο Κώστας Μήτρογλου. Στο μυαλό όλων φυσικά υπάρχει εκείνος ο επιθετικός του β’ εξαμήνου του 2013 που είχε «τρελάνει» όλη την Ευρώπη, αλλά ίσως σε τέτοια απίστευτα απόδοσης να μην μπορέσει να ξαναφτάσει. Εκείνος ο Μήτρογλου ήταν ικανός να οδηγήσει μια μετριότητα σε θρίαμβο ξεκάθαρα με ατομικές ενέργειες. Θυμηθείτε απλά την κορυφαία εμφάνιση στην καριέρα του κόντρα στην Άντερλεχτ στο Βέλγιο. Πρόκειται για ένα ματς που αν δεν υπήρχε ο Ρομπέρτο στην άμυνα ο Ολυμπιακός θα είχε δεχθεί εκείνος τα τρία γκολ, κι αν δεν υπήρχε Μήτρογλου θα έμενε στο μηδέν. Ο διεθνής φορ είναι σαφέστατα βελτιωμένος σε σχέση με το επίπεδο που είχε όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, εξακολουθεί να παραμένει ο κορυφαίος επιθετικός στη Super League, αλλά δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του, αφού για να αναδειχθεί και εκείνος, επιβάλλεται να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες όσοι έχουν το ρόλο να τον υποστηρίζουν αγωνιστικά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι Διαμαντάκος και Μπενίτες δεν θα μπορούσαν να έχουν πάρει περισσότερες ευκαιρίες όλο αυτό το διάστημα βλέποντας ότι ο «πιστολέρο» είναι ασταθής.

Η γκρίνια και η Λεωφόρος

Ωστόσο, από το κάδρο των ευθυνών δεν ξεφεύγει ούτε ο Βίτορ Περέιρα. Παρά το γεγονός ότι το χρονικό διάστημα της παρουσίας του είναι ελάχιστο, έχει μερίδιο και για την εικόνα της ομάδας κόντρα στην ΑΕΚ και κόντρα στην Ντνίπρο. Ο Πορτογάλος δείχνει από την αρχή ότι θέλει να τα αλλάξει όλα στα δικά του «θέλω», αλλά εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων και μάλιστα κρίσιμων, οι κίνδυνοι που εγκυμονούν είναι μεγάλοι. Πέρα από τα αγωνιστικά και τα του Ολυμπιακού, η γκρίνια ήταν έντονη και για τη διαιτησία, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν δύο πέναλτι και δεν δέχονται την ακύρωση του γκολ του Μήτρογλου στις καθυστερήσεις. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες…

Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να αντιστρέψουν το κλίμα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Οι προϋποθέσεις δεν είναι οι καλύτερες, ζητήματα αγωνιστικά υπάρχουν και μάλιστα πολλά, η ψυχολογία δεν είναι σε υψηλά επίπεδα, αλλά με μια νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά εξασφαλίζει για ακόμα μία χρονιά το πρωτάθλημα και κατ’ επέκταση τα 20 εκατ. ευρώ του Champions League.

Σε αντίθετη περίπτωση όμως, μέσα σε δύο εβδομάδες ο Ολυμπιακός θα έχει… καταφέρει (γιατί περί κατορθώματος θα πρόκειται) να κινδυνεύει να μείνει εκτός Κυπέλλου ενώ είναι το φαβορί, να βάζει στον εαυτό του δύσκολα για το πρωτάθλημα ενώ είναι το φαβορί και να μένει εκτός Ευρώπης ενώ πάλι είναι το φαβορί.

Ενδεχόμενη νίκη, όμως, την Κυριακή είναι ικανή να τα αλλάξει όλα και για όλους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα