«Δεν γινόταν να είμαστε το παρακολούθημα της δεξιάς και της αριστεράς»

Συνέντευξη στον Κώστα Παπαϊωάννου

Τις ανάγκες της επόμενης μέρας για τη χώρα και τους πολίτες περιγράφει μιλώντας στην «Α» ο υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Αττική, Παντελής Ασπραδάκης.

Ποια είναι η ανάγκη για τη δημιουργία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών;

«Όλοι μαζί ενώνουμε τις προοδευτικές μας ιδέες, τις αξίες και τα οράματα που μας ένωσαν και μας ενώνουν, πάνω όμως σε γερά θεμέλια, απαλλαγμένα από πελατειακές εξαρτήσεις και αμαρτίες του παρελθόντος. Δεν γινόταν να είμαστε το παρακολούθημα της δεξιάς και της αριστεράς».

Γιατί καλείτε τους πολίτες να είναι δίπλα στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών;

«Είναι μια Δύναμη Προόδου, Αξιών, Δημοκρατίας, Σοσιαλισμού που θέλει να εγγυηθεί την πορεία της Ελλάδας προς τα μπρος! Με συνέπεια και αποφασιστικότητα διεκδικεί μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και θα μας οδηγήσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου επέβαλε μεταρρυθμίσεις που ήδη σήμερα προσφέρουν σημαντικά στον περιορισμός του κράτους (απογραφή δημοσίων υπαλλήλων, “Καλλικράτης”), στη μείωση κρατικών δαπανών (ηλεκτρονική συνταγογράφηση), στη διαφάνεια παντού (“Διαύγεια”, ηλεκτρονικές προμήθειες, OpenGov, θωράκιση ΑΣΕΠ) αλλά έγινε η αρχή για πιο γρήγορη και πιο δίκαιη απονομή δικαιοσύνης αλλά πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη ώστε κάθε υπαίτιος να τιμωρείται όσο ψηλά και αν βρίσκεται».

 

Τι χρειάζεται η επόμενη μέρα;

«Η επόμενη μέρα χρειάζεται ένα Ελληνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, μια Ελλάδα ισχυρή με πολιτική σταθερότητα και θα διασφαλίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Αλλά και ένα κράτος που λειτουργεί με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και θα σέβεται τις ανάγκες του κάθε πολίτη. Τον πολίτη τον νοιάζει εάν την επόμενη μέρα θα έχει τον μισθό του, τη σύνταξή του. Εάν οι νέοι θα βρουν δουλειά. Εάν οι θυσίες που έκανε ο Έλληνας πολίτης αυτά τα χρόνια δεν πάνε χαμένες. Εάν θα έχει πρόσβαση σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα παρέχει κάλυψη σε όλους. Εάν θα υπάρχει ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικής προστασίας. Εάν υπάρχει ανάπτυξη βιώσιμη που θα προσελκύσει επενδύσεις και θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα. Εάν η ελληνική οικογένεια θα ανακουφιστεί από τα βάρη. Αυτά χρειάζεται η επόμενη μέρα».

 

Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητες για την Περιφέρεια Αττικής;

«Στην Περιφέρεια Αττικής πρέπει να αντιμετωπιστούν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας ιδιαίτερα σε νέους, η αύξηση της εγκληματικότητας, η ανασφάλεια του πολίτη αλλά και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε οικογένεια.

Έργα αστικών αναπλάσεων, ανάπτυξης λιμένων, πολεοδομικού σχεδιασμού, είναι πολιτικές και στόχοι που μπορούν να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής και να αναδείξουν την Περιφέρεια μας.

Το πρόβλημα της διαχείρισης των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής αποτελεί διαχρονικά την πιο σοβαρή έλλειψη υποδομής. Ακόμα οι πολίτες έχουν ανάγκη ένα νοσοκομείο σε μια περιοχή που αναπτύσσεται ραγδαία. Στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, στον Ασωπό, στη Βόρεια Αττική, πρέπει άμεσα να βρεθεί λύσεις. Ενώ οι πολίτες επιβαρύνονται καθημερινά με τη διέλευσή τους από τα διόδια. Στη Δυτική Αττική, είναι ανάγκη να εκσυγχρονιστεί ο τρόπος λειτουργίας των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων, που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ενώ η λειτουργία ΧΥΤΑ στη Φυλή συγκεντρώνει όλα τα σκουπίδια της Αττικής.

Από τη μεριά μου παραμένω συμπαραστάτης σε κάθε πρόταση που συμβάλλει στη βελτίωση της τοπικής κοινωνίας και στην αποκατάσταση αδικιών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα