Πρόγραμμα για το μέλλον, εκνευρισμός για το παρόν

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θεωρεί –και δικαίως– πως ο Ολυμπιακός διαθέτει το πληρέστερο και ποιοτικότερο έμψυχο δυναμικό στην Ελλάδα, με προοπτικές για ευρωπαϊκή διάκριση, τουλάχιστον σε επίπεδο Europa League.

Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ δεν κάνει καμία προσπάθεια να φανεί μετριοπαθής, καθώς γνωρίζει πολύ καλά την αξία των ποδοσφαιριστών που έχει φέρει στην ομάδα του.

Η σύγκρισή τους με τα ρόστερ των ανταγωνιστών στο ελληνικό πρωτάθλημα, από τη μία προσδίδει τη σιγουριά για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, από την άλλη όμως προκαλεί τον έντονο προβληματισμό του ισχυρού άνδρα της πειραϊκής ΠΑΕ, ο οποίος περίμενε πολύ καλύτερη πορεία στην Ελλάδα και, βέβαια, μία πρόκριση στο Champions League.

Το τελευταίο διάστημα, λοιπόν, έχουν προκύψει δύο θέματα στον Ολυμπιακό. Πρώτον, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε από τον Βίτορ Περέιρα και το μεταγραφικό επιτελείο να του παραδώσουν τις εκθέσεις τους για τις ανάγκες ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, με λεπτομερές πλάνο κινήσεων. Δεύτερον, υπάρχει έντονος προβληματισμός για την εικόνα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, τόσο εντός Ελλάδος, όσο και εκτός, σε επίπεδο μεταγραφών.

Όσον αφορά στο πρώτο, ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» ήταν σαφής. Θέλει να γνωρίζει τις ανάγκες της ομάδας και τις επιταγές του Πορτογάλου προπονητή, ώστε να ξεκινήσει από νωρίς το «χτίσιμο» και να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο των αλλαγών στο ρόστερ τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η γενικότερη αποδιοργάνωση και η αστάθεια σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε από τους συνεργάτες του να παρουσιάσουν μία πλήρη αναφορά τόσο με τους παίκτες που πρέπει να έρθουν το καλοκαίρι στον Πειραιά, όσο και με αυτούς που πρέπει να φύγουν, αλλά και με εκείνους που ενδιαφέρουν ξένους συλλόγους και υπάρχει η προοπτική της μεταγραφής.

Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ επιθυμεί να έχει «κλείσει» το ρόστερ μέχρι τα τέλη Ιουλίου και, αν προκύψει κάτι έκτακτο τον Αύγουστο, να είναι έτοιμη από κάθε άποψη η ΠΑΕ να το καλύψει. Με άλλα λόγια, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να έχει στα χέρια του μελέτη με όλες τις πιθανότητες και τις λύσεις για κάθε περίπτωση.

Τα παιχνίδια των μάνατζερ

Τα παραπάνω αφορούν τον σχεδιασμό ενόψει καλοκαιριού. Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό και γιατί η ομάδα του Πειραιά παρουσιάζεται ως… συλλέκτρια αρνητικών απαντήσεων από ποδοσφαιριστές κάθε διαμετρήματος; Στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ επικρατεί έντονος προβληματισμός για τη συγκεκριμένη εικόνα, η οποία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Ο Ολυμπιακός έχει πέσει «θύμα» της συνήθους τακτικής που ακολουθούν διάφοροι μάνατζερ. Οι ίδιοι προτείνουν την πραμάτεια τους στον σύλλογο του Πειραιά και, ανεξάρτητα με το αν προκύψει ενδιαφέρον ή όχι, εντάσσουν τους «ερυθρόλευκους» ανάμεσα στους υποψήφιους «μνηστήρες».

Όλα αυτά ίσχυαν, πάνω-κάτω και στις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους. Ωστόσο, αυτήν τη φορά η κατάσταση δείχνει να ξέφυγε, γεγονός που πλήττει επικοινωνιακά τον Ολυμπιακό. Τι ισχύει απ’ όλα όσα έχουν ακουστεί; Πρώτα απ’ όλα, επί της ουσίας οι πρωταθλητές Ελλάδας εισέπραξαν αρνητική απάντηση μόνο από μία περίπτωση. Από τον Τόμας Ροζίτσκι της Άρσεναλ. Ο Ολυμπιακός είχε συμφωνήσει με τους «κανονιέρηδες» του Λονδίνου, προτείνοντας το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ κάλυπτε εξ ολοκλήρου και το συμβόλαιο του διεθνούς Τσέχου. Ο τελευταίος, όμως, προτίμησε να μείνει στην Premier League και να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ.

Αυτή ήταν και η μοναδική αρνητική απάντηση που έλαβε ο Ολυμπιακός. Διότι επί της ουσίας ουδέποτε υπήρξε θέμα Μάριο Μπαλοτέλι, όπως και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ονομάτων που κυκλοφόρησαν και παρουσιάστηκαν από τον Τύπο ως αρνητικές εξελίξεις. Το τελευταίο, δε, διάστημα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στην απόκτηση ενός αμυντικού και ενός επιθετικού. Όλες οι περιπτώσεις που απασχολούν την ομάδα του Πειραιά είναι ανοικτές και σε καμία δεν έχει παρουσιαστεί αρνητική τροπή. Οι Πειραιώτες επιβεβαιώνουν πως υπάρχουν συζητήσεις με τη Ζενίτ για την απόκτηση του Λουίς Νέτο και διαψεύδουν πως υπάρχει ενδιαφέρον για τους Σιανί και Νοβαρέτι από τη Λάτσιο, πολύ δε περισσότερο για τον Γάλλο Φιλίπ Μεξές από τη Μίλαν. Όσο για τον επιθετικό, η επιλογή του Περέιρα είναι ο Φράνκο Ντάνιελ Χάρα, της Μπενφίκα, για τον οποίο δεν είχε κυκλοφορήσει ούτε… υποψία φήμης το προηγούμενο διάστημα, σε αντίθεση με όλη αυτήν την ονοματολογία που επιδίδονταν τα ΜΜΕ.

Η συγκεκριμένη εικόνα έχει ενοχλήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συνεργάτες του, οι οποίοι πασχίζουν για να βρίσκεται ο Ολυμπιακός ψηλά και να εκπροσωπεί επάξια το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα. Για τον λόγο αυτό, ζητήθηκε μεγαλύτερος έλεγχος στο τι γράφεται και λέγεται, ώστε να μην εμφανιστούν ξανά οι υπερβολές και τα αναληθή δημοσιεύματα και φήμες.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να χτίσει εγκαίρως τη νέα ομάδα και να λειτουργεί η ΠΑΕ στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Το ζητούμενο είναι να διατηρείται η άρτια εικόνα της ομάδας σε αγωνιστικό και επικοινωνιακό επίπεδο και να υπάρχει ένα μακροχρόνιο πλάνο, το οποίο θα εφαρμόζεται ανεξάρτητα με τις γενικότερες εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα