Γ. Ραγκούσης: “Τελικά Έλληνας ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι”

 Ο Γιάννης Ραγκούσης, ο άνθρωπος που για μεγάλη μερίδα κόσμου -κάθε κομματικής προτίμησης- θεωρείται ως ο κύριος υπεύθυνος για το χάος με την μετανάστευση νόμιμη και παράνομη που επικρατεί στην χώρα μας εξ’ αιτίας του αμφιλεγόμενου νόμου που είχε φέρει περί ιθαγένειας, μ’ ένα “πύρινο” άρθρο του στην Athens Voice εξαπολύει επίθεση στον πρωθυπουργό. Μάλιστα το άρθρο έχει τίτλο: “Τελικά Έλληνας ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι”

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Τα τελευταία περίπου δυο χρόνια οι συνεχείς μεταμορφώσεις του Αντώνη Σαμαρά έχουν πάψει να εκπλήσσουν, καθώς έχει αποδειχθεί ότι ο τυχοδιωκτισμός αποτελεί στοιχείο της προσωπικότητάς του”.

Συνεχίζει: “Είδατε, όμως, πώς τα έφερε η ζωή; Ο κ.Σαμαράς, παρόλο που ήταν αυτός που πρώτος συκοφάντησε κάθε προσπάθεια όλων εμάς που κληθήκαμε το 2009 να σηκώσουμε το βάρος της εθνικής προσπάθειας, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, τώρα δαιμονοποιεί οποιονδήποτε δεν αποδέχεται τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας”.  Άσχετο αν ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του μνημονίου όταν ήταν βουλευτής Επικρατείας επί ΓΑΠ.

Μέχρι και τον Αντετοκούμπο επιστρατεύει ο κ. Ραγκούσης προκειμένου να στρέψει τον κόσμο κατά του πρωθυπουργού “Ο κ. Σαμαράς με την ακροδεξιά ρητορική και την ανεύθυνη πολιτική, βρέθηκε πρωθυπουργός την ώρα που ανατέλλει το αθλητικό άστρο του Γ. Αντετοκούμπο. Κάπως έτσι τραβήχτηκε η φωτογραφία-ντοκουμέντο του Γιάννη μέσα στο Μαξίμου να κρατάει αυτός αγκαλιά το μικρόσωμο Α. Σαμαρά. Μια φωτογραφία που ισοδυναμεί με χιλιάδες γιατί –ελληνικές λέξεις– παιδιών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε αυτή τη μεγάλη πατρίδα, αλλά εξαιτίας της ακροδεξιάς προσέγγισης του κ. Σαμαρά ζουν ανέστιοι κι απελπισμένοι”.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποποιηθεί τον επίμαχο νόμο λέει χαρακτηριστικά: “Ο Νόμος 3838 δεν είναι νόμος μου, αλλά νόμος μας, μολονότι όταν συνεπαγόταν μόνο πολιτικό κόστος ελάχιστοι είχαν το θάρρος να τον υπερασπιστούν και να τον στηρίξουν. Για πολλούς ήταν βολικό «να αφήσουμε» τον Σαμαρά και τη Χρυσή Αυγή να τον βαφτίσουν «Νόμο Ραγκούση».

Προς το τέλος πάντως δείχνει “μεγαλοψυχία” : “Ας είναι, δεν πειράζει. Προσωπικά, και τότε και τώρα, λέω πως είμαι υπερήφανος γι’ αυτή τη μεταρρύθμιση και κάθε ημέρα που περνά θα δικαιώνεται όλο και περισσότερο . Γιατί φωτίζει την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της προόδου, γιατί χτίζει την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα