Απ’ το Οπόρτο στο Κατάρ και τώρα στον Πειραιά!

Στον Πορτογάλο Βίτορ Περέιρα ανέθεσε την ευθύνη της τεχνικής καθοδήγησης της ομάδας ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, αντικαθιστώντας τον Μίτσελ Γκονζάλεθ.

Ο 46χρονος τεχνικός αναδείχθηκε στην Πόρτο, με την οποία κέρδισε δύο πρωταθλήματα, σε ισάριθμες χρονιές που κάθισε στον πάγκο της. Οι επαφές έγιναν με απόλυτη μυστικότητα, καθώς ο Περέιρα βρισκόταν στον Πειραιά από τη Δευτέρα. Μόλις επιτεύχθηκε η συμφωνία, ο Ολυμπιακός ενημέρωσε τον Μίτσελ Γκονζάλεθ ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία τους και επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Πορτογάλο κόουτς.

Ως ποδοσφαιριστής ο Βίτορ Περέιρα δεν έχει να επιδείξει κάτι το αξιόλογο. Ως προπονητής ξεκίνησε το 2002 στην ακαδημία της Παδροένσε και το 2003 ανέλαβε πόστο στην ακαδημία της Πόρτο. Το 2004 δούλεψε για πρώτη φορά σαν πρώτος προπονητής, στη Σανιονένσε και το 2005 ανέλαβε την Εσπίνιο. Το 2007 επέστρεψε στην ακαδημία της Πόρτο. Το 2008 κάθισε στον πάγκο της Σάντα Κλάρα. Το 2010 επανήλθε στην Πόρτο, αλλά αυτή τη φορά ως βοηθός του Αντρέ Βίλα Μπόας. Το 2011 προωθήθηκε στη θέση του πρώτου προπονητή της ομάδας του Οπόρτο, κατακτώντας δύο τίτλους σερί. Το 2013 αποχώρησε και ανέλαβε την Αλ Αχλί, στη Σαουδική Αραβία. Από το καλοκαίρι του 2014 ήταν χωρίς ομάδα.

Ο λόγος που οδήγησε τον Βίτορ Περέιρα να αποχωρήσει από την Πόρτο, το 2013, ήταν η ρήξη στις σχέσεις του με τον Χάμες Ροντρίγκεζ, ο οποίος πλέον, αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά το πέρασμά του από τη Μονακό. Το Μάιο του 2013, ο Πορτογάλος τεχνικός έφτασε μία ανάσα από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Έβερτον, αλλά τελικά επέλεξε τη Σαουδική Αραβία και τα πετροδόλαρα της Αλ Αχλί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα