«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών»

Μήνυμα πως «σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει ούτε σε στάση πληρωμών, ούτε σε μονομερείς ενέργειες για το χρέος» έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι μόλις το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλάβει την εξουσία το νυν πρόγραμμα στήριξης «παύει να υφίσταται» και η διαπραγμάτευση με την τρόικα αρχίζει «από μηδενική βάση». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχτεί «παρεμβάσεις» της τρόικα σε εσωτερικά ζητήματα, ξεκαθάρισε ο Πάνος Σκουρλέτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις και την απαγόρευση πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, ενώ σημείωσε ότι για τα υπόλοιπα ζητήματα της διαπραγμάτευσης η κάθε πλευρά «θα βάλει τις προτάσεις της».

Αναφερόμενος στην «επόμενη μέρα», ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί «λάθος επιλογή» τη χρήση μιας προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής για το 2015, και υπογράμμισε ότι η Αθήνα μπορεί να αξιοποιήσει τα 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ που παραμένουν ως απόθεμα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Τέλος, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ή το κόμμα Παπανδρέου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα