«Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει τη χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία»

Νέα δριμεία επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς.  Ο πρωθυπουργός εξερχόμενος το μεσημέρι της Τετάρτης του Μεγάρου Μαξίμου και  με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για μη πληρωμών των τόκων και των χρεολυσίων, τόνισε πως «το κόμμα της Κουμουνδούρου οδηγεί τη χώρα σε χρεωκοπία και σε στάση πληρωμών».

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το αν ασκούσε την δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα πληρώσει τόκους και χρεολύσια, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Βέβαια και την άκουσα. Την άκουσα χθες βράδυ και μέχρι χθες βράδυ την έκρυβε πολύ καλά ο κ. Τσίπρας».

«Την απόφαση του συνεδρίου τους, παρακαλώ, που είναι δεσμευτική για όλους τους. Δηλαδή, την απόφαση να μην πληρώσουν τόκους και χρεολύσια. Δηλαδή, να πάνε τη Χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία», είπε ο κ. Σαμαράς και έκανε λόγο για το πιο επίσημο πρόγραμμα φτώχειας που ακούει προεκλογικά ποτέ ο ελληνικός λαός.

«Ας δει ο καθένας αυτή την πραγματικότητα. Είναι απίστευτο!», υπογράμμισε.

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα

Εν τω μεταξύ, τις ευχές του για υγεία, ευτυχία και πρόοδο έστειλε στους πολίτες ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Ο κ. Σαμαράς ευχήθηκε υγεία, οικογενειακή ευτυχία, επαγγελματική και προσωπική πρόοδο. «Δεν είναι μόνο τυπικές οι ευχές που ανταλλάσουμε τέτοιες μέρες. Είναι τρόπος να επικοινωνούμε και να εκφράζουμε την αγάπη στο συνάνθρωπό μας, αλλά και τη φροντίδα μας για την προκοπή ολόκληρης της κοινωνίας. Ότι νοιαζόμαστε για τους γύρω μας» τόνισε.

«Η κρίση να αποτελέσει παρελθόν»

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «Από τη θέση μου κάνω τα πάντα, ώστε όσα δύσκολα περάσαμε να τα αφήσουμε πίσω οριστικά! Και από δω και στο εξής, να έχουμε μόνο «μπροστά». Κάθε μέρα, της νέας χρονιάς και των επόμενων ετών, να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το 2015

Είμαι βέβαιος ότι η Πατρίδα μας έχει μπει σε ανοδική πορεία. Και πολύ σύντομα, όλο και περισσότεροι θα τη νιώθουν προσωπικά. Φτάνει να μείνουμε μονιασμένοι, στο δρόμο της σταθερότητας και της Ανάπτυξης. Στο δρόμο που οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο. Που δεν γλιστράει πίσω στο χθες. Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε.

Πάνω απ’ όλα εύχομαι στη χώρα μας ενότητα και σύνεση. Ώστε οι αγώνες του Έθνους να δικαιωθούν. Η κρίση να αποτελεί παρελθόν. Η αξιοπρέπεια, η τιμή και η προκοπή του λαού μας να μην απειλείται από κανένα. Και το χαμόγελο να μπει σε κάθε σπίτι το 2015»..

Επίσκεψη  πρωθυπουργού- Ιερώνυμου  στην «Αποστολή»

Τέλος, επίσκεψη στο ίδρυμα της ΜΚΟ «Αποστολή» πραγματοποίησαν από κοινού ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς​ και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε αρκετή ώρα με τον κ. Κώστα Δήμτσα, γενικό διευθυντή της «Αποστολής».

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς δεν δέχτηκε να πραγματοποιηθούν τα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου λόγω του τραγικού δυστυχήματος στο πλοίο Norman Atlantic και του πένθους για τα θύματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα