Στην τελική ευθεία για το κόμμα Παπανδρέου

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται οι στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς οι ανακοινώσεις για τον σχηματισμό νέου πολιτικού κόμματος απέχουν μερικά μόλις 24ωρα. Ουδείς, όμως, αφήνει έστω και να διαρρεύσει το παραμικρό από τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα αυτό δεν είναι άσχετο με την επιφυλακτικότητα που δείχνει ο κ. Παπανδρέου σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις, ακόμη και με την έκβαση της προεδρικής εκλογής. Γι’ αυτό και στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό, εκτιμούν πως η απόφαση του να δημιουργήσει κόμμα ίσως και να μην είναι οριστική. Τα πάντα, πάντως, θα ξεκαθαρίσουν στις 30 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, που βρίσκεται ξεκάθαρα στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, ανέλαβε και συνέταξε μία λίστα 400 ατόμων που δυνητικά θα μπορούσαν να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας, ενώ οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι στη Β’ Αθήνας θα είναι υποψήφιος και ο πρώην πρωθυπουργός και συγχρόνως στο Ηράκλειο. (Ως γνωστόν, ο Βενιζέλος κατεβαίνει και πάλι στην Α’ Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο.) Ένθερμοι υποστηρικτές του εγχειρήματος του ΓΑΠ είναι οι Θάνος Μωραΐτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Συμεών Κεδίκογλου, Κώστας Τριαντάφυλλος και Γιώργος Πεταλωτής.

Στον αντίποδα, πιο επιφυλακτικοί (έως και αρνητικοί) εμφανίζονται οι Παύλος Γερουλάνος, Φίλιππος Πετσάλνικος, Δημήτρης Ρέππας, Νίκος Αθανασάκης, Αννα Νταλάρα, Μαριλένα Κοππά, Αννυ Ποδηματά και Αγγελος Τόλκας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα