«Να εξετάσουμε το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει plan B για επιστροφή στη δραχμή», δήλωσε στον ρ/σ Παραπολιτικά fm ο οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

«Θα υπάρξουν πολύ σοβαρά ζητήματα και αυτό δεν μπορεί να το αποκρύψει κανείς από τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός πρέπει να βγει μπροστά να πει τι χρειάζεται και να παλέψει γι’ αυτά», συμπλήρωσε ο κ. Λαπαβίτσας. Σχετικά με το θέμα του νομίσματος ανέφερε: «Καμία προοπτική και κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλείεται από την κυβέρνηση για το θέμα άλλου νομίσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει τρία και τέσσερα διαφορετικά και εναλλακτικά πλάνα. Θα πάει σε διαπραγματεύσεις και θα του προκύψουν σίγουρα προβλήματα. Ένα από τα πλάνα τα οποία πρέπει να εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως το εξετάζουν και οι υπόλοιποι είναι τι θα κάνει αν μας μπει το μαχαίρι στον λαιμό».

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χάσει τα αβγά και τα πασχάλια και το βασικό ερώτημα είναι πώς θα καταφέρει η χώρα να βγει από το τέλμα. Τέλος, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις αγορές, ο οικονομολόγος σχολίασε: «Οι αγορές θα αντιδράσουν και ήδη αντιδρούν. Ήταν αναμενόμενο και είναι αναμενόμενο να αντιδράσουν οι αγορές. Το θέμα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την αυτοπεποίθηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα