ΣΤ. ΞΟΥΛΙΔΟΥ: «Υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι που δεν μίλησα νωρίτερα»

Οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης και Νότης Μηταράκης (συνεργάτης του οποίου φέρεται να είναι ο κ. Σούκουρης) είναι οι επόμενοι μάρτυρες που θα κληθούν προς κατάθεση στην έρευνα που άνοιξε και πάλι μετά τις καταγγελίες της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδoυ.

Καταθέτοντας στον εισαγγελέα η κ. Ξουλίδου ζήτησε να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της προκειμένου να πιστοποιηθούν τα όσα καταγγέλλει. Η ίδια έδωσε λεπτομερή στοιχεία για την απόπειρα χρηματισμού της από τον Γ. Σούκουρη, ενώ η ίδια εμφανίστηκε σίγουρη ότι ανάλογες προσεγγίσεις έχουν γίνει και σε άλλους βουλευτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες καταθέτοντας στον εισαγγελέα η κ. Ξουλίδου φέρεται να περιέγραψε τον τρόπο που την προσέγγισε ο Γ. Σούκουρης τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με την ίδια η πρώτη κρούση για τα χρήματα έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ ακολούθησαν πολλές ανταλλαγές μηνυμάτων στο facebook.

Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες και σε μια από αυτές ο Σούκουρης φέρεται να της είπε «σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες» αναφέροντας δύο ονόματα. Τότε γίνεται και προσπάθεια, όπως είπε, να κλειστεί ραντεβού. Σε ερώτηση του εισαγγελέα γιατί δεν κατήγγειλε νωρίτερα όλα αυτά, η μάρτυρας φέρεται να απάντησε ότι η αστυνομία θα ενημέρωνε τον υπουργό και εκείνος την κυβέρνηση. Κλείστηκαν δυο ραντεβού στο γραφείο της, το οποίο είχε παγιδευτεί με κάμερες αλλά, όπως υποστήριξε, ο Σούκουρης της ζήτησε να συναντηθούν σε δημόσιο χώρο με αποτέλεσμα τελικά το ραντεβού να μη γίνει ποτέ.
«Έδωσα στον εισαγγελέα όλα τα στοιχεία τα οποία στοιχειοθετούν την καταγγελία μου. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Ζήτησα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μου. Υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι που δεν μίλησα νωρίτερα. Είναι άριστες οι σχέσεις μου με τον Π. Μελά. Είναι καλός συνάδελφος. Προσπάθησα να τον προστατέψω. Δεν έπρεπε να ειπωθεί τίποτα και λόγω του συνεδρίου. Εάν μπόρεσαν και πλησίασαν εμένα πιστεύω ότι πλησίασαν και άλλου», δήλωσε μετά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα η Σταυρούλα Ξουλίδου.

Αμέσως μετά κατέθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος νωρίτερα είχε καταθέσει μήνυση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. «Εγώ κατέθεσα ότι είναι αισχρό, βρώμικο και κακοήθες ό,τι καταγγέλλεται σχετικά με χρηματισμό μου. Στη ζωή μου έχω υπάρξει διαχρονικά έντιμος. Παρακάλεσα να ελεγχθούν όσα λέχθηκαν σε βάθος ώστε να βρεθούν οι σκοπιμότητες. Δεν με είχε ενημερώσει κανείς για τίποτα, ούτε η κα Ξουλίδου που είπε την υποχρέωση να με ενημερώσει αλλά πήγε κατευθείαν στην τηλεόραση», δήλωσε ο κ. Μελάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος όταν είχε κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο στις 23 Οκτωβρίου υποστήριξε ότι βουλευτής των ΑΝΕΛ του είχε καταγγείλει ότι έγινε απόπειρα δωροδοκίας του με τρία εκατομμύρια ευρώ για να αποχωρήσει από το κόμμα. Όταν ερωτήθηκε ποιος είναι ο βουλευτής και ποιος επιχείρησε να τον δωροδοκήσει απάντησε ότι δεν έχει αρκετά στοιχεία για να καταθέσει ονόματα. Μάλιστα είπε στον εισαγγελέα ότι θα μιλήσει με το βουλευτή του και θα επανέλθει τις επόμενες ημέρες, κάτι που δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα η υπόθεση να μπει στο αρχείο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα