“Η κυβέρνηση τορπιλίζει τη δυνατότητα διαλόγου”

Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή την ενδεχόμενη συνάντηση Σαμαρά – Τσίπρα. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Capital. gr  κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τορπιλίζει τη δυνατότητα διαλόγου και μεταξύ άλλων είπε πως  “ο Σαμαράς έχασε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Τσίπρα”. 

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να συνεχίσει να χτυπά κλειστές πόρτες. «Για μία ακόμα φορά τορπιλίθηκε η δυνατότητα ενός διαλόγου μεταξύ του πρωθυπουργού και του κ. Τσίπρα, που θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα για μία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό έγινε με την απόλυτη ευθύνη του κ. Σαμαρά και του πρωθυπουργικού επιτελείου.

Ο κ. Σαμαράς δεν αντέχει τον στοιχειώδη διάλογο, γι΄ αυτό και τορπιλίζει  κάθε σχετική πρωτοβουλία και αποφεύγει ακόμα και να εμφανισθεί στη Βουλή. Μετά από αυτή την εξέλιξη που είναι μία ακόμα… χάντρα στο κομπολόι της κυβερνητικής αποτυχίας, πριν απ΄ όλα στον τομέα της οικονομίας και της κυβερνητικής πολιτικής, φαίνεται πια καθαρά ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αντί να επιλέξει τον δρόμο μιας ουσιαστικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, αξιοποιώντας και τις διαπραγματευτικές δυνατότητες που θα της έδινε η επικοινωνία με την αντιπολίτευση, επιλέγει για μία ακόμα φορά τον δρόμο της υποταγής και του “ναι” σε όλα στα τελεσίγραφα της τρόικας».

Μάλιστα, πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρακαλάει κανέναν ούτε κρύβει ούτε αμβλύνει τις μεγάλες διαφορές με την κυβέρνηση και την απόλυτη αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική και τόνισε πως «η αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα με την εφαρμογή του προγράμματός της θα εγκαινιάσει διαφορετικές σχέσεις με την τότε αντιπολίτευση αναβαθμίζοντας τον ρόλο της Βουλής και αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους θεσμούς».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα