Πρώτο… από το τέλος

Το ελληνικό ποδόσφαιρο διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους του, κάτι που επιβεβαιώνει και η έρευνα της βρετανικής Daily Mail, η οποία δίνει την… τελευταία θέση στο πρωτάθλημα της Super League, μεταξύ 34 λιγκών σε όλο τον κόσμο.

Οι παράγοντες, με βάση έγινε η αξιολόγηση είναι, μεταξύ άλλων, τα έσοδα της κάθε λίγκας, οι μισθοί των παικτών, ο αριθμός των γκολ, οι επιτυχίες των προπονητών, οι τιμές των εισιτηρίων, η προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα, ο αριθμός των σπουδαίων παικτών που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα, η παραγωγή ταλέντων, η ανταγωνιστικότητα, οι διεθνείς τίτλοι.

Κάθε πρωτάθλημα βαθμολογήθηκε με βάση δέκα επί μέρους κατηγορίες. Εννιά εξ αυτών βαθμολογούνταν με μάξιμουμ δέκα πόντους και η τελευταία, που αφορά τη διοίκηση και τη συμβολή σε εθνικό επίπεδο, με είκοσι πόντους. Η τελευταία Ελλάδα έπιασε μόλις 28 βαθμούς, ενώ 77 ήταν η συγκομιδή της πρώτης Αγγλίας. Δεύτερη είναι η Γερμανία και τρίτη η Ισπανία, ενώ ακόμη και τα πρωταθλήματα της Χιλής, της Νιγηρίας, της Νότιας Αφρικής και της Αλγερίας συγκέντρωσαν περισσότερους βαθμούς από αυτό της χώρας μας.

Δείτε τους πίνακες:

Η τελική κατάταξη

MoS2 Template Master

 

Οι διεθνείς τίτλοι των πρωταθλημάτων:

141823

 

Οι διεθνείς διακρίσεις των προπονητών:

141842

 

Ο αριθμός των διαφορετικών ομάδων που πήραν τον τίτλο σε τα τελευταία 10 χρόνια:

141850

 

Ο μέσος όρος των γκολ σε κάθε αγώνα της περσινής σεζόν, ανά πρωτάθλημα:

141858

 

Η ανταγωνιστικότητα των πρωταθλημάτων:

141908

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα