ΕΚΑΜ και «βατράχια» καταδιώκουν τους δραπέτες

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Αιτωλοακαρνανία, με εκατοντάδες πάνοπλους αστυνομικούς να «χτενίζουν» ποτάμια και βουνά προκειμένου να εντοπίσουν τους αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που διέφυγαν μετά και το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης που υπάρχει από την ΕΛ.ΑΣ. είναι το γεγονός ότι στην επιχείρηση μετέχουν και δύο ομάδες ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, ενώ ο συνολικός αριθμός των ατόμων που εμπλέκονται από όλες τις υπηρεσίες ξεπερνάει τους 1.000! Το βράδυ της Τρίτης, σημειώθηκε μάχη στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας μεταξύ του αλβανού δραπέτη, Εντισον Λίκα και του θείου του, Ραμαντάν Λίκα με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Την είδηση του θανάτου δύο ατόμων από την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, ακολούθησε ένα χάος αναφορικά με την ταυτότητα των νεκρών. Αρχικά όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν στο ότι έπεσαν νεκροί δύο από τους δραπέτες. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο ένας εξ’ αυτών ήταν από τους περιβόητους δραπέτες, ενώ ο άλλος ήταν συγγενής του, ο οποίος είχε αποδράσει από τις φυλακές Λάρισας το 2006 και ήταν αυτός που οργάνωσε την απόδραση των οκτώ αλβανών τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αλβανοί είχαν εγκλωβιστεί στην Κόνισκα από το πρωί, όταν εντοπίστηκαν από θερμικές κάμερες και πριν ακόμη πέσει το σκοτάδι οι διωκτικές ειδικές δυνάμεις αποφάσισαν να επιχειρήσουν.

Οι δραπέτες, οι οποίοι έφεραν πάνω τους δυο πολεμικά τυφέκια Καλασνικοφ και ένα πιστόλι Τοκάρεφ, μόλις είδαν ότι  είχαν πλέον περικυκλωθεί, άνοιξαν αμέσως πυρ και οι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ τους εξουδετέρωσαν, σκοτώνοντας τους επί τόπου. Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν δύο Καλάσνικοφ, έξι γεμιστήρες, δύο πιστόλια και μία χειροβομβίδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα