«Η μετατροπή των φυλακών Δομοκού σε υψίστης ασφαλείας καταλύει το τεκμήριο της αθωότητας»

Την ακύρωση της απόφασης του υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου με την οποία οι φυλακές Δομοκού γίνονται υψίστης ασφαλείας ζητούν με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας συγγενείς κατηγορουμένων που κρατούνται εκεί. Μεταξύ των προσφευγόντων είναι γονείς κάποιων εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», γονείς εμπλεκομένων στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης αλλά και ο καταδικασθείς για τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί στη Νάουσα της Πάρου.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι γονείς των καταδικασθέντων ως μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» Αλέξανδρου Μητρούσια και Γιώργου Καραγιαννίδη, οι γονείς των εμπλεκομένων στη διπλή ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα και στα ΕΛΤΑ στο Βελβεντό Κοζάνης, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου και Γιάννη Μιχαηλίδη, καθώς και ο Αναστάσιος Θεοφίλου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, στη Πάρο και για ληστεία.

Όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων στην κοινή προσφυγή τους, η μετατροπή των φυλακών Δομοκού σε υψίστης ασφαλείας καταλύει το τεκμήριο της αθωότητας. Παράλληλα, όπως υποστηρίζουν παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της ισότητας, αφού στους κρατουμένους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας δεν χορηγούνται άδειες, δεν χορηγείται ούτε υπό όρο απόλυση αν ο καταδικασθείς δεν έχει συμπληρώσει μέσα στη φυλακή τουλάχιστον 20 χρόνια και επιτρέπονται οι επισκέψεις μόνο συγγενών των κρατουμένων μέχρι 3ου βαθμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα