Φυλακή με σάουνα, γυμναστήριο και μουσείο!

Τα εγκαίνια της μεγαλύτερης φυλακής της Ευρώπης είναι προ των πυλών, καθώς το 2015 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το σωφρονιστικό ίδρυμα Κρέστι στην Αγία Πετρούπολη.

Η δημιουργία του οικοδομήματος αυτού είχε ανακοινωθεί προ 9ετίας από τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν και αναμένεται να φιλοξενήσει 4.000 κρατούμενους βάσει των «ευρωπαϊκών στάνταρ», όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι, που σημαίνει ότι σε κάθε ένα κατάδικο θα αντιστοιχούν 7 τετραγωνικά μέτρα.

Ωστόσο, ο λόγος που η φυλακή Κρέστι διαφέρει από τις υπόλοιπες είναι ότι οι κρατούμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους σάουνα, αθλητικό συγκρότημα, γυμναστήριο, αίθουσα συναυλιών, αλλά και μουσείο!

Η φυλακή Κρέστι φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 1.150 κρατούμενους και ιδρύθηκε το 1730, επί του Τσάρου Αλέξανδρου του Τρίτου από τον Άντονι Τομίσκο. Σύμφωνα με το θρύλο, ο Τομίσκο στοίχειωσε τη φυλακή και το φάντασμά του γυρνά ακόμα στα κελιά. Κατά τη Ρωσική Επανάσταση του 1917, η φυλακή αλώθηκε κατά τα πρότυπα της Άλωσης της Βαστίλης της Γαλλικής Επανάστασης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα