Είχαν και τη βίλα ολόκληρη και τη ΔΕΗ… μειωμένη!

Απάτες με πρωταγωνιστές φραγκάτους Έλληνες έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλώντας την οργή της κοινής γνώμης, καθώς κατάφερναν να έχουν μειωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ ενώ άλλοι συμπατριώτες τους ζουν επί μήνες χωρίς ρεύμα…

Σύμφωνα με τα «Νέα», γίνεται λόγος για πισίνες και κήπους σε πολυτελείς βίλες σε περιοχές, όπως στα βόρεια προάστια και στην Ανατολική Αττική που απολαμβάνουν το προνόμιο των μειωμένων αγροτικών τιμολογίων της ΔΕΗ.

Πολλές προκλητικές περιπτώσεις ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της απογραφής των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της ΔΕΗ, που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες με εντολή του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Α. Παπαγεωργίου. Συγκεκριμένα, έως τώρα εκτός από τους επαγγελματίες αγρότες, έχουν βρεθεί ιδιοκτήτες χλιδάτων κατοικιών καθώς και μεγάλων επιχειρήσεων να έχουν τα προνόμια του αγροτικού τιμολογίου και να είναι δικαιούχοι.

Τρία εξωφρενικά παραδείγματα

«Στον Μαραθώνα, για παράδειγμα, ιδιοκτήτης πολυτελέστατης κατοικίας με πισίνα μαζί με έκταση 60 στρεμμάτων εμφανίζεται να είναι δικαιούχος του μειωμένου αγροτικού τιμολογίου της ΔΕΗ, που είναι 30% χαμηλότερο από το μέσο οικιακό και επιδοτείται από όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές.

Στο Κορωπί εντοπίστηκε οικιστικό συγκρότημα (πολλές μεζονέτες σε ένα οικόπεδο) να λειτούργει με αγροτικό ρεύμα, το ίδιο συνέβη σε βίλα με πισίνα στην Εκάλη, όπως και σε έκταση στη Νέα Μάκρη όπου δεν φυτρώνουν οπωροκηπευτικά αφού είναι μάντρα με οικοδομικά υλικά

Αγρόκτημα της Ανατολικής Αττικής, ύστερα από έλεγχο των υπηρεσιών διαπιστώθηκε ότι έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης σκαφών αναψυχής», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα