Σκοπιανά ΜΜΕ: “Δημοκρατία της Ανω Μακεδονίας» η πρόταση Νίμιτς στο ζήτημα της ονομασίας

Nέα πρόκληση από τα ΜΜΕ των Σκοπίων αναφορικά με την ονομασία  της πΓΔΜ αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σλόμποντεν Πέτσατ», ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς θα προτείνει την ονομασία «Δημοκρατία της Ανω Μακεδονίας». 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναπαράγουν σχεδόν όλα τα σκοπιανά ΜΜΕ, ο κ. Νίμιτς φέρεται να έχει καταλήξει στην ονομασία που θα προτείνει στα τέλη Οκτωβρίου στις δύο πλευρές. Η πρόταση για το διεθνές όνομα της χώρας θα είναι «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», η γλώσσα θα ονομάζεται «μακεδονική» και ο λαός της «πολίτες της Άνω Μακεδονίας».

Οπως τονίζει η εφημερίδα, η πρόταση αυτή θα αφορά τη διεθνή χρήση του ονόματος της χώρας και δεν θα υποχρεώνει τους σκοπιανούς σε αλλαγή του Συντάγματός τους. Σημειώνεται ότι το Σύνταγμα των σκοπιανών αναφέρει το όνομα του κράτους τους ως «Μακεδονία».

Οι ιστοσελίδες που μεταδίδουν τις παραπάνω πληροφορίες και η εφημερίδα «Σλόμποντεν Πέτσατ» πρόσκεινται στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, τη «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα