Θέλει έτοιμο το περίγραμμα

Το κυβερνητικό επιτελείο αναγνωρίζει ότι είναι δύσκολο η συζήτηση για το χρέος να κλείσει μέσα στο 2015. Στο πλαίσιο αυτό ο κυβερνητικός σχεδιασμός αναπροσαρμόζεται.

Η κυβέρνηση θέλει τον Ιανουάριο του 2015 να έχει το περίγραμμα μίας συνολικής λύσης και να βάλει το δίλημμα στους βουλευτές, είτε να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση να συνεχίσει στην τελική συμφωνία, είτε να καταψηφίσουν και με το ίδιο δίλημμα να πάει σε εκλογές.

Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμάται ότι έχει εκτιναχθεί πάνω από τις πέντε ποσοστιαίες μονάδες δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας αλλά το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το κλίμα θα έχει αναστραφεί και ότι το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτεια» τελικώς θα αποδώσει. Προς την κατεύθυνση αυτή πάντως δε συνάδουν οι εξελίξεις από τις συζητήσεις με την Τρόικα. Η κυβέρνηση προκειμένου να αποσπάσει την απαραίτητη θετική αξιολόγηση αποφεύγει οποιαδήποτε προστριβή. Έτσι απέσυρε το αίτημα για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και συμπεριέλαβε στο προσχέδιο προϋπολογισμού του 2015 πρόβλεψη για ανάπτυξη 3%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα