Νέα deal προς όφελος της παραγωγικής οικονομίας

H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας στον τομέα του γάλακτος αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και την οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας, καλύπτοντας ολόκληρη την αλυσίδα, από τον κτηνοτρόφο μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την εταιρεία.

Η γαλακτοβιομηχανία διαθέτει άρτιο μηχανολογικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και ποιοτικών στάνταρτ και συγκεντρώνει σχεδόν ολόκληρη την ποσότητα γάλακτος που παράγεται στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και του Έβρου. Η συλλογή, η συντήρηση και η μεταφορά του νωπού γάλακτος, πραγματοποιούνται κάτω από πολύ αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και υγιεινής.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο κτηνοτρόφος έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία. Το πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία κτηνοτρόφων και επιχείρησης.

Εξάλλου, η Τράπεζα προχώρησε και σε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας σε συνεργασία με την εταιρεία Agris A.E., το οποίο αφορά σε παραγωγούς κηπευτικών του νομού Λασιθίου. Ειδικότερα, η χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στα κηπευτικά, αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και την οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας, καλύπτοντας ολόκληρη την αλυσίδα, από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την εταιρεία σε αγορές του εξωτερικού.

Η εταιρεία είναι αποκλειστικά εστιασμένη στη λαχανοκομία και το αντικείμενό της είναι η ανάπτυξη, η διάθεση και η υποστήριξη ποικιλιών, η παραγωγή αυτόριζων, μεταφυτευμένων και εμβολιασμένων σποροφύτων, η παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης καλλιέργειας, και η διαχείριση συμβολαίων παραγωγής και διάθεσης προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αgris Α.Ε. διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις και επιδεικτικά κέντρα στο Κλειδί Ημαθίας, την Κρήτη και την Πελοπόννησο και θυγατρικές εταιρείες στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Αναπτύσσει δραστηριότητα σε ολόκληρη τη λαχανοκομική περιοχή των Βαλκανίων καθώς και στην Ουγγαρία.

Το επιχειρηματικό πλαίσιο της συμβολαιακής γεωργίας της Agris οριοθετείται από την αναγνώριση της ανάγκης των αγορών για σταθερή τροφοδοσία με προϊόντα συγκεκριμένων εμπορικών, καθώς και ποιοτικών προδιαγραφών και του προσανατολισμού της ελληνικής παραγωγής σε προϊόντα με συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεση του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους, τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία.

Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχείρησης.

Με την υλοποίηση των παραπάνω νέων συνεργασιών, πιστοποιείται η σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον τομέα της οικονομίας.

Διήμερο workshop για τη στρατηγική ανάπτυξη επιχειρήσεων e-Commerce

Το ιδιαίτερα επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Jump Start your idea in e-Commerce υλοποιεί στις 22 και 23 Οκτωβρίου στη συμπρωτεύουσα το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, που είναι μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Το εξειδικευμένο διήμερο workshop θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και το πρόγραμμά του εστιάζει στα θέματα στρατηγικής και σχεδιασμού για την ανάπτυξη μιας επιτυχημένης και βιώσιμης επιχείρησης. Απευθύνεται σε όσους σκοπεύουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή επιθυμούν να αναπτύξουν την υπάρχουσα. Το πρόγραμμα έχει διεξαχθεί επανειλημμένα στην Αθήνα έχοντας λάβει άριστες αξιολογήσεις από τους συμμετέχοντες.

Έμπειροι εισηγητές αναλύουν μέσα από μία ειδική μεθοδολογία τα κυριότερα σημεία ενός επιχειρηματικού σχεδίου και όρους όπως «στόχοι», «στρατηγική», «ανταγωνισμός», «διαφοροποίηση», ενώ αποσαφηνίζουν τα βήματα για την ανάπτυξη μίας επιχείρησης, από την ημέρα της ιδέας. Επιπλέον, με πρακτικά παραδείγματα αναδεικνύουν πώς μία εταιρεία e-Commerce θα επιλέξει την καταλληλότερη στρατηγική digital marketing και θα την υλοποιήσει αποτελεσματικά. Εισηγητές είναι ο Δρ. Ντίνος Κυρίτσης, entrepreneur, ιδρυτής της StudySmart και εξειδικευμένο στέλεχος με πολύχρονη εμπειρία στην εκπαίδευση και ο κ. Παναγιώτης Γκεζερλής, CEO Convert Group και σύμβουλος ηλεκτρονικού επιχειρείν.

Το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη είναι πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, το οποίο παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες στους αναδυόμενους τομείς της οικονομίας. Το ηλεκτρονικό επιχειρείν και η Καινοτομία στην Επιχειρηματικότητα αποτελούν βασικούς πυλώνες δραστηριοποίησης της εταιρείας, που έχει στόχο την υποστήριξη της βιώσιμης επιχειρηματικότητας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τις συνέργειες του Ομίλου Πειραιώς καθώς και συνεργασίες με αναγνωρισμένους φορείς.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα