«Πυρά» κατά του Μπαρόζο από γάλλους πολιτικούς

Σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο εξαπολύουν Γάλλοι πολιτικοί, χαρακτηρίζοντάς τον «ξεπερασμένο» καθώς και «προωθητικό καύσιμο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου».

Μιλώντας στην εφημερίδα Le Parisien, ο πρόεδρος του γαλλικού κοινοβουλίου, Κλοντ Μπαρτολόν, χαρακτήρισε «ξεπερασμένο» τον Μπαρόζο, λέγοντας ότι «έχει δίκιο η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ όταν λέει ότι πρόκειται για λάθος στο κάστινγκ… Ο τρόπος που δρα ο Μπαρόζο είναι ανυπόφορος… Ενσαρκώνει μια Ευρώπη που πλέον δεν ανταποκρίνεται στον σύγχρονο κόσμο».

Ανάλογη άποψη έχει και ο υπουργός βιομηχανικής ανασυγκρότησης της χώρας, Αρνό Μοντμπούρ, ο οποίος την περασμένη Κυριακή, κατηγόρησε τον πορτογάλο αξιωματούχο της Κομισιόν ότι αποτελεί «το προωθητικό καύσιμο για το Εθνικό Μέτωπο», επειδή πρόσφατα χαρακτήρισε «αντιδραστική» την γαλλική θέση αναφορικά με την εξαίρεση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων από το πλαίσιο των συνομιλιών για τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαρόζο είχε απαντήσει τη Δευτέρας πως «ορισμένοι της αριστεράς έχουν ίδιο λόγο με τους ακροδεξιούς», συμπληρώνοντας: «Θα ήταν καλό ορισμένοι πολιτικοί να καταλάβουν ότι με το να βάλλουν κατά της Ευρώπης και προσπαθώντας να κάνουν την Κομισιόν τον αποδιοπομπαίο τράγο για τις δικές τους δυσκολίες, δεν θα φθάσουν πολύ μακριά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα