Την Παρασκευή ξεκινά το «Athens Bike Festival»

Πάνω από 2.000 ευρωπαϊκές πόλεις και κωμοπόλεις συμμετέχουν στην 13η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, την ετήσια εκστρατεία της ΕΕ για την προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης στις πόλεις. Οι διοργανωτές της εκστρατείας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο ξεκινούν από σήμερα διάφορες εκδηλώσεις. Στόχος της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, με σύνθημα «Οι δρόμοι μας, η επιλογή μας» είναι να παρακινηθούν οι πολίτες να «ανακτήσουν» τον αστικό χώρο και να δημιουργήσουν οι ίδιοι την πόλη στην οποία θέλουν να ζουν. Στην Ελλάδα πραγματοποιούνται τουλάχιστον 17 εκδηλώσεις σε διάφορα αστικά κέντρα συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας με τη διοργάνωση του Athens Bike Festival, μιας μεγάλης γιορτής για το ποδήλατο

Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, της ετήσιας αυτής εκδήλωσης που συντονίζει κοινοπραξία με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι πολίτες σε περισσότερες από 2.000 πόλεις σε 43 χώρες μπορούν να λάβουν μέρος σε δράσεις βιώσιμης μετακίνησης, ενημερωτικές εκστρατείες για την εργασία από το σπίτι, συγκεντρώσεις-αστραπή (flash mobs), εκδηλώσεις για ημέρες χωρίς αυτοκίνητο, δημιουργικούς διαγωνισμούς, φεστιβάλ και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Στις φετινές εκδηλώσεις συγκαταλέγονται οι εξής:

  • Αθήνα, Ελλάδα – Athens Bike Festival

Το Athens Bike Festival, που διοργανώνεται από τις 19 ως τις 21 Σεπτεμβρίου 2014 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, αποτελεί τη μεγαλύτερη μαζική ποδηλατική εκδήλωση στην Ελλάδα. Με σεμινάρια, ομιλίες, παρουσιάσεις, θεματικές εκθέσεις και αρκετές εκπλήξεις, το Athens Bike Festival έχει καταφέρει, με τις 4 προηγούμενες διοργανώσεις του, να βγάλει το ποδήλατο από το «περιθώριο» και να το εντάξει στην καθημερινότητα των κατοίκων της χώρας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα