Εκτός πραγματικότητας…

Ανήκουστα ήταν τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης με το κλιμάκιο της τρόικας στο Παρίσι.

Μάλιστα, κάποια από τα μέλη της ελληνικής αποστολής βγήκαν «έξω από τα ρούχα τους» με κάποια από τα αιτήματα της τρόικας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα», σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, μέλος της αποστολής του ΔΝΤ στην τρόικα είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα εξής: «Μήπως θα έπρεπε να εξετάσετε τη μείωση της κατώτατης σύνταξης; Το λέω γιατί είναι κατά κανόνα υψηλότερη από τον κατώτατο μισθό και αποτελεί αντικίνητρο για την παραμονή στην εργασία».

Αυτό το ερώτημα το έθεσε η οικονομολόγος του Ταμείου, Στέφανι Εμπλ, η οποία παρότι ασχολείται εδώ και χρόνια με το ελληνικό πρόγραμμα, έδειξε ότι δεν έχει την παραμικρή επαφή με την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα την «έκρηξη» του συμβούλου του πρωθυπουργού, Σταύρου Παπασταύρου, ο οποίος ανέφερε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους: «Αυτό είναι εκτός πραγματικότητας και εκτός τραπεζιού»

Βασικός συμπαραστάτης του κ. Παπασταύρου ήταν ο έτερος πρωθυπουργικός σύμβουλος, Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα