«Η διεθνής κοινότητα οφείλει να παρέμβει στο Ιράκ»

«Η κατάσταση στο Ιράκ καταδεικνύει την ανάγκη για άμεση και δραστική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας», δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με τη βουλευτή της ΝΔ και πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, η διεθνή κοινότητα οφείλει «αφενός να στηρίξει ανθρωπιστικά τους πληθυσμούς των Χριστιανών, των Γιεζιντί και των Σηιτών Μουσουλμάνων, αφετέρου για να βοηθήσει την ιρακινή κυβέρνηση να αποκαταστήσει την τάξη, ως προϋπόθεση για την δημιουργία ενός σταθερού και ειρηνικού περιβάλλοντος για τους διωκόμενους πληθυσμούς του Ιράκ».

«Είναι αναγκαίο οι υπό δίωξη Γιεζιντί και Χριστιανοί του Ιράκ να βρουν προσωρινό καταφύγιο σε άλλες περιοχές της χώρας και να παραμείνουν στο Ιράκ ώστε να επιστρέψουν στις πατρογονικές εστίες τους μόλις αποκατασταθεί η ασφάλεια και η τάξη. Η αποτροπή της μετανάστευσης των Χριστιανών και των Γιεζιντί από το Ιράκ θα διασφαλίσει την ακεραιότητα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας της χώρας.

Επιπλέον, θα προστατέψει τον πολιτιστικό αλληλοσεβασμό και την ανεκτικότητα, στοιχεία που θα αποτρέψουν την περαιτέρω όξυνση της βίας και την επιδείνωση της περιφερειακής ασφάλειας», καταλήγει η κα Μπακογιάννη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα