«Να ανοίξουμε μία περίοδο κοινωνικής συμφιλίωσης»

Στην πρώτη του ομιλία ο εκλεγμένος πρόεδρος της Τουρκίας, ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα επιδιώξει να υπάρξει μια περίοδος εθνικής συμφιλίωσης.

«Το λέω αυτό από την καρδιά μου. Ας ανοίξουμε σήμερα μια νέα περίοδο κοινωνικής συμφιλίωσης και ας αφήσουμε τις διενέξεις του παρελθόντος στην Τουρκία του παρελθόντος», δήλωσε ο κ. Ερντογάν ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του από το μπαλκόνι των κεντρικών γραφείων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Αγκυρα. «Κλείσαμε μια εποχή και εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή», υποστήριξε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, υποσχόμενος να είναι «πρόεδρος και των 77 εκατομμυρίων Τούρκων».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ιστορική μέρα» τη μέρα των προεδρικών εκλογών, απευθυνόμενος σε πλήθος κόσμου μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Στην ομιλία του, ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για «βραδιά νίκης της δημοκρατίας και της λαϊκής βούλησης». «Σήμερα κλείνουμε τις πόρτες μιας περιόδου και κάνουμε το πρώτο βήμα για εγκαινιάσουμε μια νέα περίοδο» είπε και χαρακτηρίζοντας την εκλογική του νίκη ως «πλήρη λαϊκή κυριαρχία», είπε ότι «σήμερα αγκαλιάζεται το κράτος με το έθνος».

Επίσης, έκανε έκκληση για «νέα κοινωνική συναίνεση» και είπε : «Υπάρχουν Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί, Ιουδαίοι, Αλεβίδες, Σουνίτες, Κούρδοι, Λάζοι, Τσερκέζοι, Ελληνες, Αρμένιοι, αλλά πάνω από όλα υπάρχουν πολίτες της Τουρκίας». Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, ο ηγέτης της Τουρκίας είπε «πιστεύω ότι η αντιπολίτευση θα αναθεωρήσει την πολιτική της και θα οικοδομηθεί μία αντιπολίτευση και πολιτική που θα ταιριάζει με τη νέα Τουρκία».

Να σημειώσουμε, τέλος, πως ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε χθες Κυριακή από τον πρώτο γύρο τις πρώτες άμεσες προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν στη χώρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα