«Δυστυχώς, αποκλειστήκαμε…»

Οι χαμηλοί τόνοι που κρατούσε ο Παναθηναϊκός μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας μπροστά στο πάνελ της ανεξάρτητης επιτροπής «Club Financial Control Body» της UEFA, δεν ήταν τυχαίοι.

Η διοίκηση του «τριφυλλιού» πληροφορήθηκε χωρίς χρονοτριβές την απόφαση της επιτροπής η οποία ήταν αρνητική, αποδεχόμενη ουσιαστικά την εισήγηση του πρόεδρου της επιτροπής των αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, κ. Δημητρίου.

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι δυστυχώς δεν αδειοδοτηθήκαμε για συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι η UEFA δέχθηκε τις θέσεις και τις εισηγήσεις της ΕΠΟ. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο φάκελός μας είναι πλήρης και επαρκής και για το λόγο αυτό θα διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στο Europa League προσφεύγοντας άμεσα στο CAS», τονίζει η ανακοίνωση που εξέδωσε η «πράσινη» ΠΑΕ από την οποία προκύπτουν δύο συμπεράσματα.

Πρώτον, η κόντρα μεταξύ ΕΠΟ και Παναθηναϊκού μαίνεται καθώς γίνεται ευθεία επίθεση στην Ομοσπονδία από το «τριφύλλι» για την εξέλιξη της υπόθεσης και αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της ανώτατης ελληνικής ποδοσφαιρικής αρχής.

Δεύτερον, και ιδιαίτερα καθοριστικό, είναι τι μέλλει γενέσθαι με την αδειοδότηση που έχει εξασφαλίσει από την Ελλάδα ο Παναθηναϊκός. Από τη στιγμή που οι προϋποθέσεις για να κερδίσει μια ομάδα την αδειοδότησή της στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι απολύτως εναρμονισμένες με αυτές που θέτει η UEFA για να συμμετέχουν οι ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πώς είναι δυνατόν να μην μπορεί να αγωνιστεί στο Europa League ο Παναθηναϊκός και ταυτόχρονα να μπορεί να κάνει μεταγραφές στην Ελλάδα; Αυτή η παράμετρος αφορά και τον ΠΑΣ Γιάννινα που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα συμμετέχει εκείνος στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Είναι ερωτήματα στα οποία η ΕΠΟ θα πρέπει να κληθεί να απαντήσει άμεσα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα