Κινήσεις με στυλ… ευρωπαϊκό

Όχι μόνο δεν έκανε πράξη την απόφασή του να αποχωρήσει από τη διοίκηση του Ατρομήτου, σταματώντας κατ’ επέκταση και τη χρηματοδότηση στην ΠΑΕ, αλλά ο Γιώργος Σπανός φαίνεται πιο «φτιαγμένος» από ποτέ ώστε όχι απλά να συντηρήσει το «οικοδόμημά» του, αλλά να το ισχυροποιήσει και να το μεγαλώσει.

Πειστήρια που αποδεικνύουν του γραπτού το αληθές αποτελούν όλες οι κινήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες και αφορούν την ενίσχυση του ρόστερ. Οι Περιστεριώτες με συνοπτικές διαδικασίες απέκτησαν δύο από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του περσινού πρωταθλήματος (Δήμητρης Παπαδόπουλος, Φώτης Γεωργίου) αλλά η συνέχεια έμελλε να είναι πιο εντυπωσιακή.

Κόντρα σε κάθε προγνωστικό, ο Γιώργος Σπανός κατάφερε να κρατήσει στο ρόστερ της ομάδας τον Σωκράτη Φυτανίδη που ήταν στόχος του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού (το σενάριο του Ολυμπιακού ποτέ δεν υπήρξε στην ουσία) αλλά και ομάδων του εξωτερικού, και να τον «δέσει» με τετραετές συμβόλαιο. Αυτή η κίνηση, εκτός από το ότι «μετρά» σε αγωνιστικό επίπεδο αφού κατά γενική ομολογία επρόκειτο την τελευταία διετία για έναν από τους πιο σταθερούς σέντερ μπακ, αποτελεί και ένα μήνυμα από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, ότι μπορεί ο Ατρόμητος να πουλάει ποδοσφαιριστές (Ιτάνζ, Σκόνδρας) αλλά σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει στη σταδιακή αποψίλωση του ρόστερ που έχει φέρει τα τελευταία χρόνια συνεχόμενες επιτυχίες. «Είμαι ευτυχισμένος που συνεχίζω την καριέρα μου στον Ατρόμητο. Δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά από την στιγμή που η ομάδα με αρωγό τον πρόεδρο κύριο Γιώργο Σπανό και τον κόσμο της έχει θέσει τόσο ψηλά τον πήχη. Άλλωστε μέσα από τις συζητήσεις μου με τον κύριο Γιάννη Αγγελόπουλο ήξερα ότι η ομάδα δεν βάζει ταβάνι στις φιλοδοξίες της. Θα δουλέψω λοιπόν πολύ σκληρά για να φανώ αντάξιος των μεγάλων στόχων που έχουν τεθεί. Αποφάσισα να μείνω στον Ατρόμητο γιατί αυτό είπε η καρδιά μου. Μέσα από τον Ατρόμητο θέλω να αγωνιστώ στους ομίλους του Europa League και τις επόμενες χρονιές να διεκδικήσουμε την συμμετοχή μας στο Champions League», δήλωσε αμέσως μετά την ανανέωση του συμβολαίου του ο διεθνής στόπερ, φανερώνοντας τα όσα του μετέφερε η διοίκηση για τους στόχους των επόμενων χρόνων.

Η συνέχεια με Ούμπιντες

Η ενίσχυση όμως δεν σταματά εδώ. Πλην συγκλονιστικότατου απροόπτου, τα «κυανόλευκα» από την επόμενη σεζόν θα φορά και ένας παλιός γνώριμος του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Χαβιέ Ούμπιντες που ξεχώρισε τόσο με τον Ολυμπιακό Βόλου όσο και με τον Άρη. Ο Αργεντινός έμεινε ελεύθερος από την Όρντουνσπορ λόγω των οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου και χωρίς να το καταλάβει κανείς, συμφώνησε με τη διοίκηση του Ατρομήτου. Πρόκειται αναμφίβολα για ενίσχυση που προσδίδει ποιότητα και παράλληλα φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση της ομάδας να «χτυπήσει» τις πιθανότητές της για είσοδο στους ομίλους του Europa League. «Ο πρώτος και μεγάλος μας στόχος της χρονιάς είναι ακριβώς η είσοδος στους ομίλους του Europa League. Μακάρι να είμαστε λίγο τυχεροί στην κλήρωση αλλά όποιος και να είναι ο αντίπαλος εμείς θα παλέψουμε για τις πιθανότητες που μας αναλογούν. Σίγουρα θα πολεμήσουμε όποιος και να είναι ο αντίπαλος», τόνισε με σημερινές του δηλώσεις ο Γιώργος Σπανός που μεταξύ άλλων προϊδέασε για ακόμα μια μεταγραφική κίνηση εκτός και αν προκύψει κάποια άλλη αποχώρηση οπότε θα χρειαστούν περαιτέρω κινήσεις. Μεγάλος στόχος πλέον είναι ο Μιχάλης Σηφάκης για να καλυφθεί το κενό στον «1».  Με λίγα λόγια, είναι θέμα λίγων ημερών να ολοκληρωθεί η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού, πριν καν ολοκληρωθεί ο Ιούνιος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα