Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο βεγγαλικών στο Ζευγολατιό

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται τέσσερα άτομα μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής βεγγαλικών, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Δύο αδέρφια οι συνιδιοκτήτες του εργοστασίου που τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη, αλλά και δύο μικρά παιδιά που βρίσκονταν μέσα στο οικόπεδο, έκτασης 15 στρεμμάτων, στο οποίο υπάρχουν αποθήκες.

Σε μία από τις αποθήκες σημειώθηκε ισχυρότατη έκρηξη, και από το οστικό κύμα και την φωτιά που δημιουργήθηκαν, τραυματίστηκαν σοβαρά τα δύο αδέρφια, συνιδιοκτήτες της νόμιμης επιχείρησης βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, αλλά και τα δύο ανήλικα παιδιά του ενός εκ των δύο.

Ένα μεγάλο μέρος του σπιτιού, που ήταν μεσοτοιχία με το εργοστάσιο, ισοπεδώθηκε και ο απολογισμός της ισχυρότατης έκρηξης ήταν να τραυματιστούν τα δύο ανήλικα παιδιά, ένα κοριτσάκι 8 χρονών και ένα αγοράκι 13 χρόνων αντίστοιχα, αλλά και ο πατέρας τους, 40 ετών, καθώς και ο 38χρονος αδερφός του.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο Κορίνθου και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων.

Οι ενήλικες αναμένεται να μεταφερθούν επίσης στην Αθήνα, ο ένας στο Θριάσιο κι ο δεύτερος στο ΚΑΤ.

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δύο ενήλικες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, με τον ένα να έχει καθολικά εγκαύματα 90% και τον άλλο να έχει εκτεταμένα εγκαύματα 50%. Επίσης, η κατάσταση των δύο ανήλικων παιδιών κρίνεται σοβαρή, καθώς είναι διασωληνωμένα.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία για τα δύο παιδιά νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας με πολλαπλά εγκαύματα:

«Στις 15:30 διεκομίσθησαν μέσω ΕΚΑΒ από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου 2 παιδιά ηλικίας 8 και 13 ετών.

Τα παιδιά νοσηλεύονται στην ΜΕΘ με πολλαπλά εγκαύματα, σε βαριά κατάσταση, υπό μηχανική αναπνευστική υποστήριξη.

Η κατάστασή τους παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα