750 εκατ. λίρες η Adidas στη Μ. Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός από μεγάλη ομάδα εντός του αγωνιστικού χώρου (με εξαίρεση τη σεζόν που πέρασε) είναι ένα μεγάλο μέγεθος και στον τομέα του marketingk. Ίσως το κορυφαίο παγκοσμίως.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την εταιρεία ένδυσης Adidas την καθιστά ως τον σύλλογο με τα περισσότερα έσοδα στον κόσμο, από χορηγό ιματισμού. Συγκεκριμένα, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα λάβουν συνολικά περίπου 750 εκατ. λίρες (περίπου 940 εκατ. ευρώ) σε βάθος μίας δεκαετίας, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2014-15. Ενδεικτικά, το καλύτερο deal μέχρι τώρα ήταν αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης, επίσης με την Adidas, το οποίο προσφέρει στη «βασίλισσα» περίπου 31 εκατ. λίρες τον χρόνο. Με λίγα λόγια η Γιουνάιτεντ κατάφερε να υπερδιπλασιάσει την προσφορά που έχει υπογράψει η Ρεάλ, αφού θα λαμβάνει 75 εκατ. λίρες κάθε σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «μπέμπηδες» «ντύνονταν» από τη ΝΙΚΕ από το 2002, συμπληρώνοντας φέτος 13 συνεχόμενες χρονιές με την αμερικανική εταιρεία. Αντίθετα, τελευταία χρονιά που η Adidas ήταν ο χορηγός ιματισμού τους ήταν το μακρινό 1992.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα