Σκέψεις αποχώρησης της Μέρκελ από την καγκελαρία

Ενα δημοσίευμα που χρήζει πολλών ερμηνειών, φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, δεν νιώθει και πολύ καλά στο αξίωμα της και σκέφτεται να αποχωρήσει οικειοθελώς.

Το Der Spiegel αναφέρει πως η κα Μέρκελ δεν θα περιμένει να της υποδείξει κάποιος άλλος την έξοδο, αλλά θα το κάνει μόνη της. Είναι, δε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενθουσιασμένη με την ιδέα της αποχώρησης. Το πότε θα συμβεί αυτό δεν είναι γνωστό, ωστόσο εικάζεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα διεκδικήσει ένα διεθνές αξίωμα, όπως για παράδειγμα τη θέση του γ.γ. του ΟΗΕ ή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Και τα δύο αυτά αξιώματα θα «χηρέψουν» στα τέλη του 2016 ή στις αρχές του 2017, οπότε εκτιμάται ότι η Ανγκελα Μέρκελ θα ανακοινώσει λίγο νωρίτερα την αποχώρησή της.

Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα πηγές από το Βερολίνο υπογραμμίζουν ότι ο λόγος για τον οποίο θέλει να αποχωρήσει από την καγκελαρία είναι επειδή δεν θέλει να γράψει στο βιογραφικό της μια εκλογική ήττα και φυσικά δεν προτίθεται να πέσει θύμα εσωκομματικών παρασκηνίων που θα την απομακρύνουν από τον θώκο.

Σε ότι αγορά τη διαδοχή, το Der Spiegel γράφει ότι πιθανότερη… αντικαταστάτρια της θεωρείται η Ούρσουλα φον ντερ Λάγιεν. Μάλιστα, το γεγονός ότι η κα Μέρκελ έχρισε τη φον ντερ Λάγιεν υπουργό Αμυνας, για να αποκτήσει κύρος και στο εξωτερικό, θεωρείται ως πρόκριμα για την καγκελαρία.

Διαψεύδει η ίδια
Σε διάψευση του δημοσιεύματος του περιοδικού Der Spiegel, που κάνει λόγο για αποχώρησή της από την καγκελαρία, προχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με δηλώσεις της στο τηλεοπτικό δίκτυο ΖDF. «Σκοπεύω να εξαντλήσω τη θητεία μου ως καγκελάριος και μετά βλέπουμε», τόνισε η κα Μέρκελ, ενώ διευκρίνισε ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του γ.γ. του ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα