Το πείραμα του Βαγγέλη και η θέση του προέδρου

Με επιτυχία στέφθηκε το «πείραμα» που διεξήγαγε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της Βουλής, όλη την εβδομάδα, κρατούσε αποστάσεις από τη στάση του Μαξίμου σε σχέση με το δημοψήφισμα. Μάλιστα, άρχισαν να κυκλοφορούν και σενάρια περί ρήξης του με τον πρωθυπουργό. Και όλα αυτά μάλιστα όταν είναι γνωστό πως οι δύο άνδρες διατηρούν καλές σχέσεις.

Επί της ουσίας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε αυτό που όφειλε να κάνει ως πρόεδρος. Να κρατήσει χαμηλούς τόνους, να ακολουθήσει τις διαδικασίες, να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ και μετά να αντιμετωπίσει το θέμα.

«Αν έβγαινε και έλεγε πως δεν υπάρχει περίπτωση για την ολομέλεια, τότε η συζήτηση θα αναλωνόταν σε αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως να προχωρούσε σε κάποια πρόταση μομφής και να τίναζε στον αέρα όλο τον προγραμματισμό. Ακόμα και κατά του προέδρου να έκανε μομφή, θα έπρεπε να αλλάξει ο προγραμματισμός», σχολιάζουν στην «Α» από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Και όπως αποδείχθηκε, ο σχεδιασμός του προέδρου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Εκείνος τήρησε τους τύπους, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και η πρόταση για δημοψήφισμα απορρίφθηκε, καθώς έτσι αποφάσισε το θερινό τμήμα. Μπορεί εκ των υστέρων να διαμαρτύρεται η αντιπολίτευση για μεθόδευση ή για εναλλακτική ανάγνωση των δεδομένων, η ουσία όμως δεν αλλάζει!

Όλα αυτά φυσικά και τα γνώριζε το Μέγαρο Μαξίμου, όχι όμως και το υπουργικό καθώς δεν ήθελε ο πρωθυπουργός σε καμία περίπτωση να διαρρεύσει το σχέδιο. Μάλιστα, λέγεται πως ακόμα και η Σοφία Βούλτεψη είχε αφεθεί στα σκοτάδια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα