Μείωσε το μπάτζετ κατά 4,5 εκατομμύρια ο ΠΑΟΚ!

Είναι σαφές πως η εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ δεν προϋποθέτει την αθρόα εισροή χρημάτων και την ανεξέλεγκτη λειτουργία μίας ΠΑΕ που δεν θα ανταποδίδει τις επενδύσεις της εκάστοτε διοίκησης. Με άλλα λόγια, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες.

Η οργή του Ιβάν Σαββίδη για την απώλεια όλων των στόχων την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, εκφράστηκε, σε πρώτη φάση, με την ανακοίνωση περί επερχόμενων αλλαγών στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Πλέον, πέρασε στη δεύτερη φάση της, δηλαδή στην εφαρμογή των κινήσεων, μέσω των οποίων θα μειωθεί καθοριστικά το κόστος λειτουργίας της ομάδας. Η πλέον αποφασιστική κίνηση που συντελέστηκε με το ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου, ήταν η μη ανανέωση 13 συμβολαίων, μεταξύ των οποίων και παικτών, η παρουσία των οποίων έμοιαζε δεδομένη πριν λίγες μέρες.

Στη λίστα των 13 συμπεριλαμβάνονται οι: Άλβες Λίνο, Κώστας Κατσουράνης, Κοστίν Λαζάρ, Ζβόνιμιρ Βούκιτς, Γιώργος Γεωργιάδης, Μίροσλαβ Στοχ, Σεκού Ολίσε, Σωτήρης Νίνης, Μπίμπρας Νάτχο, Χουάν Ινσαουράλδε, Μίκαελ Γκσπούρνινγκ, Σανθ Χακόμπο και Λούκας Πέρεθ.

Ποιο είναι το ποσό που εξοικονόμησε η διοίκηση του ΠΑΟΚ από τη μη ανανέωση της συνεργασίας της με τους 13 ποδοσφαιριστές; Βάσει των ποσών που προβλέπονταν στα συμβόλαιά τους, η εξοικονόμηση για τον «Δικέφαλο» ανέρχεται σε περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ, σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με το νέο πλάνο της διοίκησης, το οποίο καταρτίστηκε από τον Ιβάν Σαββίδη και καλούνται να υλοποιήσουν ο Ζήσης Βρύζας και οι συνεργάτες του, στο ρόστερ θα προωθηθούν πολλά νέα παιδιά, από την ακαδημία, ενώ οι μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν, θα αφορούν πολύ συγκεκριμένες, ποιοτικές και μέσα στο νέο οικονομικό πλαίσιο περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα