Τα Ελληνόπουλα – διάνοιες που θα σώσουν την Ελλάδα

Ακόμα και στις ημέρες της κοινωνικής και οικονομικής εξαθλίωσης που όλοι οι σπουδαίες επιστήμονες «το σκάνε» για άλλες πολιτείες και πολιτισμούς υπάρχει μια μικρή ομάδα ανθρώπων που εκπαιδεύει τις επόμενες ιδιοφυΐες της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», στο Κολέγιο Ανατόλια στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης σπουδάζουν 90 παιδιά που προέρχονται από μέσες ελληνικές οικογένειες και έχουν όμως τα φόντα να γίνουν οι διάνοιες του μέλλοντος.

Πρόκειται για νέους από κάθε σημείο της χώρας μας και από κάθε κοινωνικό στρώμα, όπως επισήμανε στην εφημερίδα ο αντιπρόεδρος Οperations and Planning Γιάννης Τζορμπατζόγλου. Το θερινό σχολείο του «Κέντρου για Χαρισματικά Ταλαντούχα Παιδιά» του Κολεγίου Ανατόλια, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins και την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», έχει ενενήντα μαθητές δημόσιων κυρίως αλλά και ιδιωτικών, γυμνασίων και λυκείων.

«Είναι παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές δεξιότητες και εμείς εδώ τους δίνουμε τη δυνατότητα να διευρύνουν του ορίζοντές τους παρακολουθώντας μαθήματα πέρα και πάνω από το τυπικό σχολικό πρόγραμμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Αποστόλου, υπεύθυνος του προγράμματος.

Η επιλογή μαθητών πραγματοποιήθηκε με εξετάσεις στη βάση ειδικού test του Johns Hopkins, το οποίο έχει σχεδιαστεί για βαθμίδες ανώτερες της σχολικής τάξης. Μάλιστα, αυτή τη χρονιά πήραν μέρος στις εξετάσεις 1.500 μαθητές γυμνασίων και λυκείων από όλη την Ελλάδα και ανάμεσά τους βρίσκονταν και οι ενενήντα που τελικώς επιλέχθηκαν και παρακολουθούν μαθήματα Κρυπτολογίας, Βιοϊατρικών Επιστημών, Πιθανοτήτων και Θεωρίας Παιγνίων, Αρχών Σχεδίασης για Μηχανικούς, Χημείας στην Κοινωνία και Επιστήμης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

«Στόχος μας είναι να βρούμε και να αναδείξουμε τις ακαδημαϊκές δεξιότητες του κάθε μαθητή», τόνισε ο διευθυντής του προγράμματος του φημισμένου πανεπιστήμιου των ΗΠΑ Σιμόν Μπρότσκι.

Δείτε τα παιδιά – διάνοιες στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η «Καθημερινή»:

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα