Μ. Ομπάμα: “Δεν υπάρχει τέλεια συνταγή για την οικονομία”

Δεν υπάρχει τέλεια συνταγή για την οικονομία, όλοι πρέπει να έχουν υπό έλεγχο των προϋπολογισμών τους, να κάνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να εστιάσουν στην ανάπτυξη, δήλωσε ο Ομπάμα από το Βερολίνο όπου δίνει κοινή συνέντευξη με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συμφώνησε με την καγκελάριο, πως οι διαρθωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες.

«Συμφωνήσαμε ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Δεν χρειάζεται μόνο να αναπτυχθούμε, αλλά πρέπει και να μεταρρυθμίσουμε διαρθρωτικά τις οικονομίες μας» δήλωσε ο πλανητάρχης, αλλά συμπλήρωσε:

«Είναι σημαντικό στην προσπάθεια για οικονομικές μεταρρυθμίσεις να μην ξεχάσουμε τον κύριο στόχο που είναι να γίνουν καλύτερες οι ζωές των ανθρώπων».

Φυσικά έκανε και μια αναφορά στην ανεργία των νέων, την οποία όπως είπε, «δεν μπορούμε να αφήσουμε να εκτοξευτεί» ενώ αναφερόμενος στην συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ -οι διαπραγματεύσεις για την οποία ξεκινούν τον Ιούλιο- ο Ομπάμα υποστήριξε ότι μπορεί να ενισχύσει την αγορά εργασίας και την ανάπτυξη και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στην “ιδιότυπη”  σχέση της Γερμανίας με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, δηλώνοντας πως: “Η Γερμανία δεν θα τα πάει καλά στην οικονομία αν η υπόλοιπη Ευρώπη δίνει μάχη για επιβίωση δήλωσε από την πλευρά της η Μέρκελ, συμπληρώνοντας ότι το Βερολίνο δεν επιθυμεί την αποδυνάμωση των εταίρων στην ευρωζώνη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα