Υποκλοπές

danis tzamtzisΧείμαρρος ο Δάνης
Οταν ο Μακεδόνας Δάνης Τζαμτζής ξεσπαθώνει γίνεται οδοστρωτήρας και συμπαρασύρει τα πάντα στο διάβα του. Λέει πικρές αλήθειες με το δικό του τρόπο γιατί δεν ξέρει να κρύβεται. Τα είπε καθαρά και σταράτα, όταν προκλήθηκε σε πάνελ, σε όσους ζητούν να επιστρέψει το παλιό καθεστώς λειτουργίας της ΕΡΤ: «Εσείς θέλετε να συνεχιστεί το πάρτι, η μάσα και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Εμείς θέλουμε να σταματήσει το πάρτι, η μάσα και η αδιαφάνεια». Για το Δάνη η άγνοια κινδύνου είναι νόμος.

 

 

fotis benizelosΝα απαντήσουν
Αναστάτωσαν τη χώρα επί μια εβδομάδα και πλέον, τη διέσυραν διεθνώς, έθεσαν σε κίνδυνο την τουριστική περίοδο, αδυνάτησαν τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας την ώρα που αναζητά επενδυτές με παμφώλες και πύρινα κηρύγματα, άγγιξαν τις πρόωρες εκλογές για να καταλήξουν που; Η για να κρύψουν τι; Αλήθεια οι κ Βενιζέλος και Κουβέλης τι αναζητούσαν; Μήπως όλα έγιναν για το πάπλωμα που είναι ο ανασχηματισμός άρα η νομή της εξουσίας κι όλα τα υπόλοιπα είναι προσχηματικά; Οφείλουν να απαντήσουν καθαρά. γιατί είναι και μεγάλα παιδιά.

 

 

kasapidisΜόνος κι έρημος
Μοναχικός ο δρόμος για το Βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Κασαπίδη. Συνειδητά πήρε μια απόφαση χωρίς καμία διάθεση εκδίκησης αλλά με γνώμονα τα πιστεύω του κι έμεινε ανεξάρτητος. Εκείνο που λέει όταν το ρωτούν είναι ένα. «Εγώ είμαι Νέα Δημοκρατία. Οι άλλοι δεν ξέρω τι είναι! Όσο για το πολιτικό μέλλον του ελάχιστα τον αφορά. Κάνω τη δουλειά μου ήρεμα για το καλό του τόπου μου. Ίσως κάποιοι δεν με εμπιστεύτηκαν αρκετά», ακούγεται να λέει με κάποια δόση πικρίας.

 

 

tsiprasΤζάμπα η κινητοποίηση
O Tσίπρας μετ’ επιτάσεως ζητάει εκλογές. Θεμιτό είναι. Θέλει να κυβερνήσει. Άλλωστε Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι. Αλλά βρε Αλέξη κάποιοι σε εκθέτουν. Με τέτοια κινητοποίηση σε όλη την Αθήνα και τους όμορους νομούς που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την ίδια ώρα μάλιστα που στο Μαξίμου γίνονταν η κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον του κυβερνητικού σχήματος όλοι περίμεναν ότι θα βούλιαζε το Σύνταγμα. Δυστυχώς όμως πάνω από έξι άντε μετά βίας οκτώ χιλιάδες κόσμο δεν μάζεψες. Τι το ήθελες λοιπόν εκείνο το «Καληνύχτα κύριε Σαμαρά;» Περισσότερους είχε ο Κουτσούμπας στην Αγία Παρασκευή.

 

 

dimarΓια τα παπαγαλάκια
Έξαλλος ήταν το βράδυ της Δευτέρας ο Φώτης Κουβέλης, όταν άκουσε σε κανάλια και ραδιόφωνα ότι… συζήτησε με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για πρόσωπα, υποψήφιους υπουργούς και ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Η οργή του εντάθηκε, όταν επίσης «πληροφορήθηκε» ότι… δέχθηκε να γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Έτσι, έδωσε εντολή σε όλα τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ να διαψεύσουν αυτές τις φήμες, ενώ μάλλον υποπτεύθηκε ποιος τις άφησε να διαρρεύσουν. Εξ ου και στην Αγίου Κωνσταντίνου χθες τα μεσάνυχτα ακούστηκε πολλές φορές η φράση «παπαγαλάκια του Μαξίμου»…

 

 

amanatidisAνοιγμα στην εκκλησία
Μπορεί πριν μερικά χρόνια η Αθωνική Πολιτεία να ήταν… στα κεραμίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν η βουλευτής Λίτσα Πασχαλίδου Αμμανατίδου προσπάθησε να «σπάσει» το άβατο των γυναικών, όμως τώρα οι πάγοι λιώνουν. Η Κουμουνδούρου έκανε άνοιγμα στο Άγιον Όρος, καθώς αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη επισκέφθηκε το «περιβόλι της Παναγίας». Η αντιπροσωπεία είχε θερμή επαφή με τον διοικητή του Αγίου Όρους, Αρίστο Κασμίρογλου, ενώ περιόδευσε στα μοναστήρια Ιβήρων, Σίμωνος Πέτρας και Ιβήρων, όπως και στο Ναό του Πρωτάτου. Σαν να μην έφταναν αυτά, στη συνέχεια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν και τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο. Η συνάντηση ήταν προφανώς «παγωμένη», αλλά στο τέλος ο Άνθιμος ήταν… μεγαλόψυχος, αφού είπε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «φαίνεστε έντιμοι άνθρωποι…»

 

diamantoΕπίθεση από την Αννα
Τις εκλογές ξόρκιζε πριν από τη σύσκεψη αρχηγών η Άννα Διαμαντοπούλου, και τουλάχιστον για την ώρα –και μέχρι αύριο-. ..αποφεύχθηκαν. «Οι εκλογές θα πάνε την χώρα ολοταχώς στον γκρεμό», έγραφε στο Twitter της, για να προκαλέσει αμέσως μετά τους «εθνικούς ηγέτες» τονίζοντας ότι κρίνονται στην επίτευξη συναίνεσης και όχι στον τυχοδιωκτικό τσαμπουκά… Ιδιαιτέρως σκληρή με τον κ.Σαμαρά, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ τον κατηγόρησε ότι δεν σέβεται την εντολή που πήρε. «Παίζει ξανά την τύχη της χώρας στα ζάρια. Πέρσι κέρδισε και έγινε πρωθυπουργός. Φέτος;», έγραψε, αναρωτώμενη κι εκείνη για το τι έμελλε γενέσθαι στο Μέγαρο Μαξίμου. Σαφές πάντως ήταν το μήνυμά της και προς τους δύο κυβερνητικούς του εταίρους. «Η πρωθυπουργία Σαμαρά είναι αποτέλεσμα συμφωνίας τριών κομμάτων. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει…», έγραφε, τονίζοντας πάντως με κάθε τρόπο την ανάγκη συναινέσεων και σταθερότητας στην χώρα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα