Αναμένοντας το τηλέφωνο του Σαμαρά

Με ένα στυλό διαρκώς στο χέρι βρίσκεται ο πρωθυπουργός που γράφει και σβήνει ονόματα υπουργών εν όψει του επικείμενου ανασχηματισμού που, παραμένει άλυτο μυστήριο η ημέρα ανακοίνωσής του.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση θα γίνει ανήμερα του Αγίου Πνεύματος. Πάντως δεν αποκλείεται  να ανακοινωθεί ακόμα και την Κυριακή και να ορκιστούν οι νέοι υπουργοί την ερχόμενη Δευτέρα.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα επιλεγούν  φρέσκα πρόσωπα φαίνεται για το νέο κυβερνητικό σχήμα, θέλοντας, με αυτό τον τρόπο,  ο πρωθυπουργός  να δώσει το στίγμα της ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταλήξει στα περισσότερα πρόσωπα για τις νέες κυβερνητικές θέσεις και το μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η θέση του νέου υπουργού Οικονομικών. Ο Γιάννης Στουρνάρας, αποχωρεί από την οδό Νίκης (παραμένει πιθανός αντικαταστάτης του Γιώργου Προβόπουλου στην ΤτΕ) και για νέος «τσάρος» της οικονομίας ακούγονται πολλά ονόματα.  Μεταξύ αυτών και του Νίκου Δένδια και του Χρήστου Σταϊκούρα που όμως δεν φαίνεται (ειδικά για το πρώτο) να συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες.

Για το υπουργείο Οικονομικών υπήρξε μια διαρροή για κρούση του Α. Σαμαρά και στην Ντόρα Μπακογιάννη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαίωσε καμία από τις δύο πλευρές.

 Ποιοι υπουργοποιούνται

Όσον αφορά τα υπόλοιπα υπουργεία, το βέβαιο είναι ότι υπάρχουν πολλοί υπουργοί και υφυπουργοί που είναι κομμένοι, όχι τόσο από την αδυναμία παραγωγής έργου, αλλά γιατί καταγράφηκε η εξαφάνισή τους από προσώπου γης κατά την προεκλογική περίοδο.

Προς υπουργοποίηση φέρονται από τη Ν.Δ. οι Μάκης Βορίδης, που ακούγεται για το Υπουργείο Ανάπτυξης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Γιώργος Κουμουτσάκος, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, οι Πάρης Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Ανδρέας Λοβέρδρος από την Ελιά, που δείχνει να καταλαμβάνει, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ η ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Οικονόμου από τη ΔΗΜΑΡ εντείνει τη φημολογία ότι ενδεχομένως να συμπεριληφθεί στο νέο κυβερνητικό σχήμα σηματοδοτώντας τη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Οι αμετακίνητοι

Αμετακίνητοι φέρονται οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Μανιάτης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης και Φώφη Γεννηματά, εκτός κυβερνητικού σχήματος φέρονται οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιάννης Βρούτσης και Αθανάσιος Τσαυτάρης, ενώ προς μετακίνηση οι Κωστής Χατζηδάκης,Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Δένδιας και Γιάννης Μιχελάκης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα