Δεν είναι αυτό που νομίζετε…

Μπορεί οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να έγιναν αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολιετυσηση για το αν η χώρα μας θα χρειαστεί την ανάγκη νέου πακέτου –με τη λήψη αντίστοιχων μέτρων, φυσικά– οικονομικής στήριξης , ωστόσο οι Γερμανοί έσπευσαν να καθησυχάσουν την Αθήνα, λέγοντας περίπου ότι δεν συνέβη και τίποτα.

«Ο κ. Σόιμπλε δεν είπε επί της ουσίας κάτι καινούργιο», σχολίασε η εκπρόσωπός του Βγερμανού υπουργού Οικονομικών, Μαριάνε Κοτέ, αναφερόμενη στα όσα ειπώθηκαν από τον Β. Σόμπλε στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό FOCUS, περί ενδεχόμενης νέας βοήθειας για την Ελλάδα.
Η Μ. Κοτέ είπε ότι οι δηλώσεις Σόιμπλε κινούνται στη λογική των σχετικών αποφάσεων της ευρωζώνης, επαναλαμβάνοντας ότι εφόσον η Ελλάδα χρειαστεί επιπρόσθετη βοήθεια μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, οι εταίροι της θα ανταποκριθούν θετικά στο αίτημα. «Εναπόκειται στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν επιθυμεί νέα βοήθεια», διαμήνυσε η εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε. Τόνισε ότι η Γερμανία είναι κατ’ αρχήν πρόθυμη να συμβάλει, όμως το θέμα θα τεθεί το φθινόπωρο, όταν θα έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ελληνικού προϋπολογισμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα