«Δεν κάνατε τα ίδια όταν έπεφτε “μαύρο” σε ιδιωτικά κανάλια»

Την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να κλείσει άμεσα η ΕΡΤ υπερασπίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος βρέθηκε στον περιφερειακό σταθμό της ΕΡΑ στην Τρίπολη και μίλησε σε εργαζόμενους.

Ειδικότερα, ο Μ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι «το πρόβλημα στην ΕΡΤ δεν είναι το υψηλό κόστος εργασίας. Είναι τα συνδικάτα», λέγοντας στους εργαζόμενους της ΕΡΑ το εξής χαρακτηριστικό: «Τα συνδικαλιστικά σας όργανα δεν ήθελαν τις αλλαγές».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. ξεκαθάρισε ότι «με 1,5 εκατ. ανέργους κανείς δεν χαίρεται με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά πολλοί εργαζόμενοι ήθελαν το παλιό καθεστώς και να διατηρήσουν τα προνόμιά τους», προσθέτοντας παράλληλα ότι «είμαστε υπέρ των εργαζομένων, αλλά όχι των αριστερόστροφων αγκυλώσεων».

Ταυτόχρονα ο Μ. Κεφαλογιάννης εξήγγειλε ότι η νέα δημόσια τηλεόραση θα ανοίξει την άλλη εβδομάδα με 700 εργαζόμενους και ο ραδιοσταθμός της με 300, ενώ επικαλέστηκε το παράδειγμα του BBC λέγοντας πως και αυτό «μπήκε σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης έδιωξε τους μισούς και τώρα είναι το πρώτο».

Πάντως η ένταση σε κάποια σημεία δεν απεφεύχθη, με τον Μ. Κεφαλογιάννη να απευθύνεται στους εργαζόμενους της ΕΡΑ λέγοντας τα εξής:

«Αν θέλετε να λέτε τα δικά σας εγώ δεν το δέχομαι. Να είστε σεμνοί και ταπεινοί όταν μου μιλάτε (…). Δεν κάνατε τα ίδια όταν έπεφτε μαύρο σε ιδιωτικά κανάλια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα