Τέσσερα τα θύματα του μακελειού στις Βρυξέλλες

Ο θλιβερός απολογισμός της χθεσινής επίθεσης στο Εβραϊκό Μουσείο του Βελγίου είναι τρεις νεκροί και ένας ακόμα που… δίνει μάχη σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Το τέταρτο θύμα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, ενώ πριν από λίγη ώρα κυκλοφόρησαν φήμες στο twitter πως το θύμα κατέληξε. Ωστόσο, σύμφωνα με το protothema.gr, το ιατρικό ανακοινωθέν έκανε λόγο για το κρίσιμο της κατάστασης του, μην επιβεβαιώνοντας πως το θύμα έχει καταλήξει.

Να σημειωθεί πως τα θύματα πυροβολήθηκαν στο πρόσωπο και το λαιμό, ενώ τουλάχιστον δώδεκα άτομα δέχτηκαν πρώτες βοήθειες, καθώς υπέστησαν σοκ, όταν άγνωστος μπήκε στο  και άρχισε να πυροβολεί από τις σκάλες του μουσείου κατά πάντων. Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε.

Ισραηλινοί τουρίστες ήταν οι δυο από τους τρεις ανθρώπους που σκοτώθηκαν το Σάββατο, από πυροβολισμούς στο Εβραϊκό Μουσείο στο κέντρο των Βρυξελλών όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ. Εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα των θυμάτων που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, για την οποία βέλγοι αξιωματούχοι λένε πως μπορεί να είχε αντισημιτικά κίνητρα.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε δριμύτατα τους φόνους σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του. Αποτελούν, όπως είπε, «το αποτέλεσμα της αδιάκοπης υποκίνησης εναντίον των εβραίων και του κράτους τους». Περίπου τα μισά από τα 42.000 μέλη της εβραϊκής κοινότητας του Βελγίου ζουν στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα