Ισχυρός σεισμός στη Σαμοθράκη

Όλη η Ελλάδα ταρακουνήθηκε από τον σεισμό που σημειώθηκε στις 12:25 το μεσημέρι του Σαββάτου, ο οποίος υπολογίζεται από τα διεθνή σεισμολογικά ινστιτούτα 6,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης.

Μια βρετανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε ελαφρά στο αεροδρόμιο της Λήμνου, καθώς κατά τη διάρκεια του σεισμού των 6,3 βαθμών κατέπεσε τμήμα ψευδοροφής.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ από το τμήμα των επειγόντων στο νοσοκομείο της Λήμνου, «το συμβάν αντιμετωπίστηκε από το γιατρό του αεροδρομίου». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα μια μητέρα και το παιδί της από το χωριό Κορνός, που κατά τη διάρκεια του σεισμού προσπάθησαν να προστατευθούν κάτω από ένα τραπέζι.

Το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του σεισμού, αν και κατά τη διάρκεια της δόνησης έγινε πρόσκαιρη διακοπή της ηλεκτροδότησής του, πρόβλημα που τώρα έχει αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με τοπικές αστυνομικές αρχές, δεν υπάρχουν αναφορές ζημιών στη Λέσβο. Μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές για ζημιές στο αεροδρόμιο του νησιού, καθώς επίσης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μύρινας. Επίσης υπήρξαν κατακρημνίσεις σαθρής τοιχοποιίας σε παλαιές κατοικίες στην ύπαιθρο της Λήμνου.

Αστυνομικές πηγές της Σαμοθράκης ανέφεραν πριν λίγο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές ζημιών».

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας, «ο σεισμός έγινε στο Βόρειο Αιγαίο στο ρήγμα της Ανατολίας. «Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Σαμοθράκη και τη Λήμνο», όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, «οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ μικρές ζημιές» επεσήμανε ο κ.Λέκκας, προσθέτοντας ότι «τα κτίρια στα δυο αυτά νησιά είναι πολύ καλά και το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα».

Αμέσως μετά ακολούθησαν δύο μετασεισμοί σε Λήμνο και Αλεξανδρούπολη, μεγέθους 4,6 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αντίστοιχα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αλεξανδρούπολη, όπου έπεσε το τηλεοπτικό σήμα, αλλά και στην Ξάνθη, τις Σέρρες, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αττική, ενώ υπογραμμίζεται ότι ήταν μεγάλης διάρκειας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα