CNN: Το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν θα γίνει πριν από τις αμερικανικές εκλογές

Το χρονοδιάγραμμα και οι παράμετροι των αντιποίνων του Ισραήλ κατά του Ιράν έχουν αποτελέσει αντικείμενο έντονης συζήτησης εντός της κυβέρνησης του Ισραήλ αλλά δεν σχετίζονται άμεσα με το χρονοδιάγραμμα των αμερικανικών εκλογών.

Πριν από τις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου αναμένουν να εκδηλωθεί το ισραηλινό χτύπημα στο Ιράν, αμερικανικοί αξιωματούχοι που μετέφεραν τις σχετικές εκτιμήσεις – πληροφορίες τους στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Οι ίδιες πηγές, διευκρίνιζαν ότι το χρονοδιάγραμμα και οι παράμετροι των αντιποίνων του Ισραήλ κατά του Ιράν έχουν αποτελέσει αντικείμενο έντονης συζήτησης εντός της κυβέρνησης του Ισραήλ «αλλά δεν σχετίζονται άμεσα με το χρονοδιάγραμμα των αμερικανικών εκλογών».

Ωστόσο, προσέθεταν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξακολουθεί να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις πολιτικές συνέπειες που θα έχουν για στις ΗΠΑ, οι εξελίξεις στα πολεμικά μέτωπα του Ισραήλ.

«Ετοιμο το σχέδιο»

Στο μεταξύ, άλλη πηγή με γνώση του θέματος ανέφερε στο CNN ότι το σχέδιο του Ισραήλ για τα αντίποινα στο Ιράν «είναι έτοιμο», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Σημειωτέον ότι χθεσινό δημοσίευμα της Washington Post υποστήριζε ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχουν ήδη διαβεβαιώσει τις ΗΠΑ ότι η απάντηση στο Ιράν θα περιοριστεί σε στρατιωτικούς στόχους και όχι σε πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Πλήγματα στον νότιο Λίβανο

Την ίδια στιγμή ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τα χτυπήματα στο νότιο Λίβανο, δηλώνοντας ότι έπληξε «δεκάδες στόχους της Χεζμπολάχ» στη Ναμπάτια, πόλη που θεωρείται προπύργιο της φιλοϊρανικής οργάνωσης.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία «έπληξε δεκάδες τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ στην περιφέρεια της Ναμπάτια», που περιλαμβανουν «τοποθεσίες τρομοκρατικών υποδομών, κέντρα διοίκησης της Χεζμπολάχ και τοποθεσίες αποθήκευσης όπλων, οι οποίες είχαν εγκατασταθεί από τη Χεζμπολάχ δίπλα σε μη στρατιωτικές υποδομές», αναφέρει ανακοίνωση του στρατού.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα